Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου

Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου

Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των πιστωτών της Ελλάδας, μετά και την επιστροφή στην Αθήνα της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στο Brussels Group, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου, εν όψει και της τηλεδιάσκεψης αύριο, Τετάρτη, του EuroWοrking Group, όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης. Σε ό,τι αφορά το πού βρισκόμαστε και πότε θα ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση κεφαλαίων της ευρωβοήθειας η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να εμφανίζεται πιο αισιόδοξη από τις συγκρατημένες Βρυξέλλες...

Η πρόοδος των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των πιστωτών της Ελλάδας, μετά και την επιστροφή στην Αθήνα της ελληνικής αντιπροσωπείας που συμμετέχει στο Brussels Group, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης στο Μαξίμου, εν όψει και της τηλεδιάσκεψης αύριο, Τετάρτη, το απόγευμα (γύρω στις 16:00) του EuroWοrking Group, όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης.

Τον πρωθυπουργό ενημέρωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουράκης, ενώ από το Μαξίμου «πέρασαν» κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε ό,τι αφορά πάντως το πού βρισκόμαστε και πότε θα ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση κεφαλαίων της ευρωβοήθειας η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να εμφανίζεται πιο αισιόδοξη από τις συγκρατημένες Βρυξέλλες.

Ενδεικτικό ότι η Αθήνα εμφανίζεται αισιόδοξη ότι μπορεί να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι Βρυξέλλες κρατούν «μικρό καλάθι» δίνοντας την αίσθηση ότι ακόμη απομένει αρκετός δρόμος.

Δεν λειπουν δε και οι παρατηρήσεις από κοινοτικούς αξιωματούχους που μιλούν για μικρή πρόοδο κυρίως σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά και για υπουργεία που αρνούνται ακόμη να συνεργαστούν σωστά με τα τεχνικά κλιμάκια και να δώσουν τα στοιχεία που τους ζητούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024