Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μείζον πανευρωπαϊκό ζήτημα η ανεργία των νέων λένε τα γερμανικά συνδικάτα

Μείζον πανευρωπαϊκό ζήτημα η ανεργία των νέων λένε τα γερμανικά συνδικάτα

Μείζον πανευρωπαϊκό ζήτημα χαρακτήρισε την ανεργία, κυρίως των νέων, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας (DGB) Ρ.Χόφμαν μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργο Αλ.Τσίπρα στο Μαξίμου. Ο Χόφμαν εξέφρασε την αντίθεσή του στην αυστηρή λιτότητα, μίλησε για τη σημασία της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπογράμμισε την αναγκαιότητα εκπόνησης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Τόνισε δε ότι το Grexit θα ήταν καταστροφικό για την ΕΕ.

Μείζον πανευρωπαϊκό ζήτημα χαρακτήρισε την ανεργία, κυρίως των νέων, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων της Γερμανίας (DGB) Ράινερ Χόφμαν μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργο Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Χόφμαν εξέφρασε την αντίθεσή του στην αυστηρή λιτότητα, μίλησε για τη σημασία της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων και υπογράμμισε την αναγκαιότητα εκπόνησης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Τόνισε δε ότι το Grexit θα ήταν καταστροφικό για όλην την Ευρώπη.

Ειδικότερα μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχαν και ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της DGB Ράινερ Χόφμαν ανέδειξε την ανεργία, ιδίως των νέων, ως μείζον πανευρωπαϊκό ζήτημα, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα εκπόνησης μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής, που να περιλαμβάνει προτάσεις για την ανάπτυξη και συγκεκριμένα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Εν συνεχεία, είπε ότι τα ελληνικά και τα γερμανικά συνδικάτα συνεργάζονται επί πολλά χρόνια και είναι «πολύ δεμένοι εταίροι στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνδικάτων», προσθέτοντας ότι «έχουμε εκφραστεί υπέρ επενδυτικών πολιτικών, ενώ εδώ και χρόνια έχουμε εκφραστεί εναντίον της αυστηρής πολιτικής λιτότητας και περιμένουμε ότι θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα έτσι ώστε να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή μέσα στην Ευρώπη».

«Ιδίως για τα γερμανικά συνδικάτα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι ώστε όχι μόνο να ενδυναμωθεί η κοινωνική συνοχή, αλλά και η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, στην ΕΕ. Οτιδήποτε διαφορετικό θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα για όλη την Ευρώπη», υπογράμμισε ο κ. Χόφμαν.

«Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων και των εταίρων στις συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, πρέπει να ενδυναμωθεί και να υποστηριχθεί -στην Γερμανία, σε παρόμοιο πλαίσιο, διαπιστώσαμε πως όταν υπάρχει ενεργή εργοδοσία σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, η ανεργία μπορεί να αντιμετωπιστεί-, διότι είναι παράδοξο στην Ευρώπη, όταν έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανεργίας, στην Ελλάδα να έχει επιβληθεί πρόγραμμα λιτότητας που ουσιαστικά διέλυσε αυτές τις σχέσεις, αυτό το πλαίσιο», ανάφερε ο κ. Χόφμαν, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό τον λόγο θεωρούμε ότι τα συνδικάτα, όλοι οι εταίροι, η εργοδοσία, οι επιχειρήσεις πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι και από κοινού να βρουν εποικοδομητική λύση».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος είπε ότι ο πρόεδρος των γερμανικών συνδικάτων και «ταυτόχρονα ισχυρός παράγοντας στα ευρωπαϊκά συνδικάτα βρίσκεται στο πλευρό μας, στον αγώνα που κάνουν και τα ελληνικά συνδικάτα, να ευοδωθεί η εθνική προσπάθεια και να βγούμε από την κρίση και τη λιτότητα και οφείλω να ομολογήσω ότι στα γερμανικά συνδικάτα και στον φίλο μου, Ράινερ (Χόφμαν) έχουμε βρει τους καλύτερους συμπαραστάτες».

«Θα συνεχίσουμε και με τον πρωθυπουργό κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις και ανταλλάξαμε απόψεις για ζητήματα που αφορούν ιδίως στην ανεργία των νέων, που ο ρόλος των γερμανικών συνδικάτων είναι εξαιρετικά σημαντικός στο να βοηθήσουν στην εκταμίευση ευρωπαϊκών πόρων», κατέληξε ο κ. Παναγόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024