Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέσσερις ερωτήσεις για την ασφάλιση κατοικίας

Τέσσερις ερωτήσεις για την ασφάλιση κατοικίας

Προκειμένου να διασφαλίσει κανείς τους κόπους μιας ζωής, ασφαλίζοντας το σπίτι του έναντι κάθε είδους «κακοτοπιά», πρέπει να γνωρίζει τις απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

Προκειμένου να διασφαλίσει κανείς τους κόπους μιας ζωής, ασφαλίζοντας το σπίτι του έναντι κάθε είδους «κακοτοπιά», πρέπει να γνωρίζει τις απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

Τι είναι στην πραγματικότητα η ασφάλιση της κατοικίας;

Η φράση ασφάλιση κατοικίας, ή καλύτερα ο νομικός όρος “ασφάλιση οικίας” που χρησιμοποιείται στα σχετικά συμβόλαια σημαίνει τη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου με μία ασφαλιστική εταιρία, προκειμένου ο ασφαλισμένος να μπορεί να προστατέψει την κατοικία του από φυσικές καταστροφές ή κακόβουλες ενέργειες.

Απέναντι σε τι μπορώ να ασφαλίσω το σπίτι μου;

Ίσως το πιο βασικό ερώτημα σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας και γενικότερα στην απόφαση να ασφαλίσει κανείς το σπίτι του είναι οι καλύψεις που αυτό περιλαμβάνει. Κάνοντας μία ασφάλιση οικίας, ο ασφαλισμένος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε πλήθος διαφορετικών καλύψεων, επιλέγοντας τον συνδυασμό που του ταιριάζει περισσότερο. Μπορεί δηλαδή να επιλέξει καλύψεις προκειμένου να προστατέψει το σπίτι του από φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρα, κατολίσθηση, ζημιές από νερά, κακόβουλες ενέργειες, κλοπή περιεχομένου.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν ασφαλιστές, είναι καλύτερο για τον ασφαλιζόμενο να επιλέξει μία δέσμη ασφαλιστικών καλύψεων, καθώς τότε τιμολογούνται με σημαντική έκπτωση, σε σχέση με την τιμολόγηση μίας μεμονωμένης κάλυψης.

Υπάρχει περίπτωση να μην με πληρώσει η ασφαλιστική μου αν γίνει μαζική καταστροφή;

Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, αρκεί η ασφαλιστική εταιρία που έχει επιλέξει να είναι στοιχειωδώς φερέγγυα. Για αυτό σκόπιμο είναι να επιλέγονται οι ασφαλιστικές εταιρίες που είναι εδραιωμένες στην αγορά, μολονότι αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει ελαφρώς υψηλότερο ασφάλιστρο για τον ασφαλισμένο.

Μάλιστα, οι ασφαλιστικές εταιρείες φροντίζουν να προσφέρουν ειδικές καλύψεις και για σεισμό, αρκεί ο ενδιαφερόμενος όταν κάνει το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του, να επιλέξει την αντίστοιχη κάλυψη. Ο σεισμός παρέχεται σαν συμπληρωματική κάλυψη για κτίρια που έχουν ανεγερθεί μετά το 1960, αρκεί να υπάρχει νόμιμη άδεια κατασκευής.

Μπορώ να ασφαλιστώ και online;

Ναι, πλέον υπάρχει και αυτή η δυνατότητα, καθώς τα σχετικά προγράμματα προσφέρονται και ψηφιακά. Για παράδειγμα, η Anytime διαθέτει μια σειρά ασφαλιστικών προγραμμάτων για κατοικία, η πρόσβαση στα οποία γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας.​

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024