Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Πτωτικά το πετρέλαιο λόγω των συνομιλιών για τα πυρηνικά του Ιράν

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε στις ασιατικές αγορές την ώρα που το Ιράν και η ομάδα των έξι ισχυρών κρατών του πλανήτη συζητούν για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας. Σήμερα Δευτέρα  η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ διαμορφώνεται στα 56,04 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει μείωση 76 σεντς στα 48,11 δολάρια το βαρέλι.

 

Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε στις ασιατικές αγορές την ώρα που το Ιράν και η ομάδα των έξι ισχυρών κρατών του πλανήτη συζητούν για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Σήμερα Δευτέρα η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ διαμορφώνεται στα 56,04 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού καταγράφει μείωση 76 σεντς στα 48,11 δολάρια το βαρέλι.

Οι συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν συνεχίστηκαν την Κυριακή με τις δύο πλευρές να επιχειρούν να θέσουν τις βάσεις για μια συμφωνία με ορίζοντα την Τρίτη, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του Reuters.

«Κάθε χαλάρωση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν και άρση του εμπάργκο εξαγωγής πετρελαίου από τη χώρα θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα αποθέματα του προϊόντος πιέζοντας περισσότερο προς τα κάτω τις τιμές», αναφέρει ανακοίνωση της τράπεζας ANZ.

Η επενδυτική εταιρεία Phillip Futures, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, γνωστοποίησε ότι προβλέπει πως οι τιμές του μαύρου χρυσού θα υποχωρήσουν περαιτέρω στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

«Αναμένουμε ότι το μπρεντ και το αμερικανικό αργό θα υποχωρήσουν στα 50 με 53 δολάρια το πρώτο και 46 με 48 δολάρια το δεύτερο» σχολιάζει η Phillip Futures», σύμφωνα με το Reuters.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024