Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Βαλαβάνη: Νομικά αδύνατη η παράταση της «ρύθμισης εξπρές»

Η «ρύθμιση-εξπρές» για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών με ευνοϊκούς όρους τελειώνει σήμερα, Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015, αποσαφήνισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ξεκαθαρίζοντας πως είναι «νομικά αδύνατη» η παράταση της προθεσμίας, επειδή στο νόμο δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδοτική εντολή.

Στην αποσαφήνιση πως η «ρύθμιση-εξπρές» για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών με ευνοϊκούς όρους τελειώνει σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 προχώρησε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ξεκαθαρίζοντας πως είναι «νομικά αδύνατη» η παράταση της προθεσμίας, επειδή στο νόμο δεν υπάρχει σχετική εξουσιοδοτική εντολή.

Η κ. Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πάντως πως ισχύει η ρύθμιση για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών έως και σε 100 δόσεις

«Οι φορολογούμενοι, οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια ΔΟΥ, μπορούν να απευθύνονται σε αυτές. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ρύθμισης, την οποία αναμένεται να χρησιμοποιήσει η συντριπτική πλειοψηφία όσων ενταχθούν, θα ξεκινήσει τη λειτουργία της αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς χρειάζονται περίπου είκοσι μέρες από την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για την κατασκευή της», ανέφερε.

Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη ο συνολικός απολογισμός για την εισαγωγική, εκτός ρύθμισης, μερική ή ολική καταβολή χρεών που λήγει σήμερα, θα δημοσιοποιηθεί πριν το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024