Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαθέσιμα ύψους 120 εκατ. ευρώ μεταφέρει ο ΟΑΕΔ στην ΤτΕ

Διαθέσιμα ύψους 120 εκατ. ευρώ μεταφέρει ο ΟΑΕΔ στην ΤτΕ

Τη μεταφορά 120 εκατ. ευρώ από το σύνολο των διαθεσίμων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία σε έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Τη μεταφορά 120 εκατ. ευρώ από το σύνολο των διαθεσίμων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε κατά πλειοψηφία κατά τη σημερινή του έκτακτη συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.

Τα χρήματα, προέρχονται από τους Λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης και τον κλάδο Λογαριασμού Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ από την επένδυση αυτή, ο ΟΑΕΔ επιδιώκει απόδοση που υπερβαίνει το 2% ετησίως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Οργανισμού τα κεφάλαια που μεταφέρονται, «δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών του Οργανισμού, καθώς και κεφάλαια όσων λογαριασμών του ΕΣΠΑ δεν είναι -επίσης- προς άμεση διάθεση, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

«Η απόφαση για τοποθέτηση μέρους των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ στους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος, αποτελεί την αποδοτικότερη τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων του Οργανισμού, δεδομένων των δικλείδων ασφαλείας που παρέχει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη.

«Θα πρέπει να σημειώσω ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η ανταπόκριση του Οργανισμού Απασχόλησης στις τρέχουσες υποχρεώσεις του, οι οποίες μάλιστα θα προκαταβληθούν στους δικαιούχους του, ενόψει των εορτών του Πάσχα την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015», κατέληξε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024