Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Λαγκάρντ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Λαγκάρντ

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στο επίκεντρο βρέθηκαν όλα τα εκκρεμή ζητήματα που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία, τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και ειδικά το θέμα της ρευστότητας. Αναφορά υπήρξε και στη λίστα Λαγκάρντ, με την επικεφαλής του ΔΝΤ να επισημαίνει ότι ακόμη δεν έχει αξιοποιηθεί.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μάξιμου ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε την επικεφαλής του ΔΝΤ για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με την κυρία Λαγκάρντ να τονίζει ότι «στη χώρας σας έχω γίνει διάσημη από τη ‘λίστα Λαγκάρντ’», και τον πρωθυπουργό να απαντά «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν πως ενημέρωση για το περιεχόμενο των συζητήσεων θα παράσχει σήμερα, Πέμπτη, και η πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Δεν αποκλείεται η ενημέρωση αυτή να παρασχεθεί σήμερα το απόγευμα κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον και συγκεκριμένα από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ανέφερε σχετικά με την συνομιλία Τσίπρα- Μέρκελ πως έγινε μια αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Ερωτηθείς, ειδικά για το αν συζητήθηκε η λίστα των μεταρρυθμίσεων απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως η λίστα είναι αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024