Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στρατούλης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για τις λανθασμένες μελέτες στα Ταμεία

Στρατούλης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για τις λανθασμένες μελέτες στα Ταμεία

Για βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και για σφαγιαστικά μέτρα, που πάρθηκαν με άλλοθι λάθος μελέτες έκανε λόγο ο Δημ.Στρατούλης χαρακτηρίζοντας πολύ σοβαρή την καταγγελία του γγ Γ.Ρωμανιά ότι οι περικοπές των συντάξεων βασίστηκαν σε μελέτες που ήταν «για πέταμα». Έντονη αντίδραση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με επίθεση κατά του Γ.Ρωμανιά.

Για βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και για σφαγιαστικά μέτρα, που πάρθηκαν με άλλοθι λάθος μελέτες έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης χαρακτηρίζοντας πολύ σοβαρή την καταγγελία του γενικού γραμματέα Γιώργου Ρωμανιά ότι οι περικοπές των συντάξεων βασίστηκαν σε μελέτες που ήταν «για πέταμα».

Οι ευθύνες θα αναζητηθούν και όλα θα ελεγχθούν από τη Βουλή, αλλά και από τη Δικαιοσύνη, τόνισε ο υπουργός.

Οι δηλώσεις Ρωμανιά προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τις διαψεύδουν, ενώ χρησιμοποιούν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον Γιώργο Ρωμανιά.

Στρατούλης: Θα κάνουμε όποιους ελέγχους χρειαστεί

Στη καταγγελία που ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε πολύ σοβαρή, ο γγ Γιώργος Ρωμανιάς, υποστήριξε ότι στις αναλογιστικές μελέτες που πήρε στα χέρια του για την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, και βάσει των οποίων έγιναν οι περικοπές στις συντάξεις, δεν είχε υπολογιστεί η περιουσία των ταμείων, ούτε οι αποδόσεις της και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Εμείς θα κάνουμε όποιους ελέγχους χρειαστεί για τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι, και με επιστημονικό περιτύλιγμα, λάθος μελέτες με λάθος στοιχεία, για να δικαιολογήσουν τα σφαγιαστικά μέτρα που πήραν. Οι πολιτικές ευθύνες είναι βαρύτατες, τις καταλογίζουμε και δεν αποκλείουμε τίποτα. Ούτε για ελέγχους από τη Βουλή ούτε από τη δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Στρατούλης.

ΝΔ: Το «αχτύπητο δίδυμο» Στρατούλη – Ρωμανιά ξαναχτύπησε

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρουτση από την ΝΔ, που κατηγορεί τους κ.κ Ρωμανιά και Στρατούλη για αστεία επιχειρήματα, και υπεραμύνεται της ορθότητας και της εγκυρότητας των αναλογιστικών μελετών.

«Το αχτύπητο δίδυμο Στρατούλη – Ρωμανιά ξαναχτύπησε. Με τις σημερινές δηλώσεις τους επιβεβαιώνουν ότι συνεχίζουν το ‘κυνήγι μαγισσών’. Τα επιχειρήματά τους είναι αστεία και στερούνται υπευθυνότητας» δήλωσε ο κ. Βρούτσης.

«Η συγκυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, μετά την αφαίμαξη των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων, την αδυναμία υλοποίησης όσων έχουν υποσχεθεί και προ της άφιξης της τρόικας, κάνει παιχνίδια επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και ‘στήνει συνωμοσίες’» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης και συνεχίζει:

«Σήμερα είχε σειρά η ‘συνωμοσία’ της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, που δήθεν ‘μαγείρεψε’ τις αναλογιστικές μελέτες, για να προκύψουν μειώσεις συντάξεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αναλογιστικές μελέτες που εκπονούνται από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή, η οποία είναι Ανεξάρτητη Αρχή, εντάσσονται στις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης για τη διασφάλιση των δημοσιονομικών κανόνων σε κάθε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

» Οι μελέτες εκπονούνται με βάση κοινή μεθοδολογία, προϋποθέσεις και κανόνες, που παρέχονται από τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

» Πάντως, κανείς δεν εμποδίζει το ‘αχτύπητο δίδυμο’ να επιστρέψει στους συνταξιούχους τον κρυμμένο θησαυρό που ανακάλυψε».

ΠΑΣΟΚ: Ας μαζέψουν τον γραφικό γενικό γραμματέα

Με ειρωνικό ύφος και προσωπική επίθεση στον Γιώργο Ρωμανιά, που τον χαρακτηρίζει «γραφικό» και «γνωστό τρόφιμο τηλεπαραθύρων» απαντά στις καταγγελίες και το ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την εγκυρότητα των στοιχείων τονίζει ότι «οι αναλογιστικές αυτές μελέτες έγιναν από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή με την συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) -του πιο αξιόπιστου διεθνούς Οργανισμού σε ανάλογα θέματα- και αξιολογήθηκαν με «άριστα» από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της ΕΕ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024