Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζητούν εμπλουτισμό της λίστας Βαρουφάκη

Ζητούν εμπλουτισμό της λίστας Βαρουφάκη

Σε συνεχή επικοινωνία με τον επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, και τον έλληνα εκπρόσωπο Γιώργο Χουλιαράκη βρίσκεται η κυβέρνηση, προκειμένου να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις που απέστειλε στον Γερούν Ντάισελεμπλουμ ο Γ.Βαρουφάκης, εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι προτάσεις Βαρουφάκη δεν ικανοποίησαν τους εταίρους.

Σε συνεχή επικοινωνία με τον επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, και τον έλληνα εκπρόσωπο Γιώργο Χουλιαράκη βρίσκεται η κυβέρνηση από την Παρασκευή, προκειμένου να συμπληρωθεί ο κατάλογος με τις πρεοτεινόμενες μεταρρυθμίσεις που απέστειλε στον Γερούν Ντάισελεμπλουμ ο Γ.Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι προτάσεις που απέστειλε ο κ. Βαρουφάκης δεν ικανοποίησαν τους εταίρους.

Η ιδέα για «πράκτορες» εφοριακούς δεν έπεισε και τώρα απαιτούνται επιπλέον μέτρα.

«Αν συνεχίσετε έτσι, κινδυνεύετε να τα τινάξετε όλα στον αέρα. Πρέπει να καλέσετε άμεσα τις τεχνικές αποστολές στην Αθήνα» είναι το μήνυμα που έστειλαν παράγοντες των θεσμών, σημειώνοντας ότι η επιστολή Βαρουφάκη δεν είχε επαφή με τα κείμενα της προηγούμενης συμφωνίας.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου που επικαλείται η εφημερίδα εξηγούν ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη, απαιτεί υπομονή και επιμονή, ώστε να φτάσει η χώρα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η αποκατάσταση των συνθηκών ρευστότητας για την οικονομία.

Προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται προσπάθεια να εμπλουτιστεί το πακέτο προτάσεων Βαρουφάκη με άμεσες παρεμβάσεις σε πεδία της οικονομικής πολιτικής που εξακολουθούν να συναντούν τις αντιδράσεις κομματικών στελεχών, παρότι έχουν ωριμάσει στους κόλπους της κυβέρνησης.

Τα πεδία αυτά είναι:

  • Αλλαγές στον ΦΠΑ με κατάργηση εξαιρέσεων και δημιουργία μηχανισμού online είσπραξης των σχετικών εσόδων
  • Η ολοκλήρωση μίας ή δύο ιδιωτικοποιήσεων σε διαγωνισμούς που έχουν κλείσει, όπως το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια
  • Η άμεση συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων των επαγγελματιών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024