Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταβλήθηκαν τα 310 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ

Καταβλήθηκαν τα 310 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ

Στην καταβολή 310 εκατ. ευρώ περίπου που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση του Μαρτίου προς το ΔNT προχώρησε ο ΟΔΔΗΧ. Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως θα αποπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ που για τον Μάρτιο ανέρχονται συνολικά σε 1,58 δισ. ευρώ (σε τρέχουσες ισοτιμίες) και ο ΟΔΔΗΧ έχει ήδη προχωρήσει στην προεργασία για την αποπληρωμή όλων των καταβολών.

Στην καταβολή 310 εκατ. ευρώ περίπου που αντιστοιχούν στην πρώτη δόση του Μαρτίου προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε σήμερα Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει πως θα αποπληρώσει κανονικά τις υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ που για τον Μάρτιο ανέρχονται συνολικά σε 1,58 δισ. ευρώ (σε τρέχουσες ισοτιμίες) και ο ΟΔΔΗΧ έχει ήδη προχωρήσει στην προεργασία για την αποπληρωμή όλων των καταβολών.

Αναλυτικά στις 13 Μαρτίου θα καταβάλει 348 εκατ. ευρώ, στις 16 Μαρτίου θα πληρώσει 581 εκατ. ευρώ και στις 20 Μαρτίου θα καταβάλει την τελευταία δόση ύψους 348 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως στις 9 Απριλίου το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει ξανά δόση προς στο ΔΝΤ ύψους 465 εκατ. ευρώ.

Οι καταβολές της Ελλάδας προς το ΔΝΤ υπολογίζονται βάσει του καλαθιού νομισμάτων που απαρτίζουν τα Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα (CEDER) του Ταμείου και την παρούσα περίοδο η ανατίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ (1,0972 η ισοτιμία) δεν ευνοεί τη χώρα μας.

Θανάσης Κουκάκης


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024