Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κλοιό πιέσεων η τουρκική λίρα λόγω Ερντογάν

Σε κλοιό πιέσεων η τουρκική λίρα λόγω Ερντογάν

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται η τουρκική λίρα με τους επενδυτές να προχωρούν σε πωλήσεις του νομίσματος εν μέσω της διελκυστίνδας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και της Κεντρικής Τράπεζα της Τουρκίας. Η ισοτιμία του ευρώ με το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί σήμερα στο 2,8718 από 3,0410 την 1η Φεβρουαρίου 2015. Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μείωσε τα επιτόκια, για δεύτερη φορά από τον Δεκέμβριο.

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται η τουρκική λίρα με τους επενδυτές να προχωρούν σε πωλήσεις του νομίσματος εν μέσω της διελκυστίνδας που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και της Κεντρικής Τράπεζα της Τουρκίας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός έχει παρέμβει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες καλώντας τη κεντρική τράπεζα να μειώσει δραστικά τα επιτόκιά της προκειμένου να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη.

Η σχετική παρέμβαση που σχετίζεται με τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου κινδυνεύει να οδηγήσει την Τουρκία σε πιστοληπτική υποβάθμιση, ενώ έχει ήδη οδηγήσει σε διολίσθηση της λίρας.

Η ισοτιμία του ευρώ με το τουρκικό νόμισμα υποχωρεί σήμερα στο 2,8718 από 3,0410 την 1η Φεβρουαρίου 2015. Σημειώνεται πως τον περασμένο μήνα η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μείωσε τα επιτόκια, για δεύτερη φορά από τον Δεκέμβριο.

Ο διεθνής Τύπος διατυπώνει σε σημερινά δημοσιεύματα επικρίσεις κατά του Ταγίπ Ερντογάν για το γεγονός ότι δεν σέβεται την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024