Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δραγασάκης: Η ΕΚΤ έπρεπε να ανοίξει τη στρόφιγγα μετά τη συμφωνία

Δραγασάκης: Η ΕΚΤ έπρεπε να ανοίξει τη στρόφιγγα μετά τη συμφωνία

Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogoup «δεν αντανακλάται πλήρως στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. «Ενδεχομένως η ΕΚΤ να περιμένει πρώτα το Eurogroup της Δευτέρας για να ενεργήσει» είπε ο κ. Δραγασάκης.

Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου στο Eurogoup «δεν αντανακλάται πλήρως στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι τον τελευταίο καιρό η ΕΚΤ ζητούσε να υπάρξει μία συμφωνία, η οποία επιτεύχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου. Εντούτοις -πρόσθεσε- στη σημερινή απόφαση της ΕΚΤ δεν ενσωματώθηκε ακόμη η συμφωνία του Eurogroup.

Βρισκόμαστε στο στάδιο της εξειδίκευσης της συμφωνίας και «ενδεχομένως η ΕΚΤ να περιμένει πρώτα το Eurogroup της Δευτέρας για να ενεργήσει» είπε ο κ. Δραγασάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η 5η αξιολόγηση έχει τελειώσει» και ότι τη Δευτέρα στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα πάει με επεξεργασμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι «η βάση για να πάμε πως τα μπρος» προσθέτοντας πως υπάρχουν δυνάμεις που ενδεχομένως να θέλουν να επιστρέψουμε στην εποχή των μνημονίων.

Σχολιάζοντας δε τα σενάρια περί τρίτου πακέτου στήριξης ο κ. Δραγασάκης απάντησε: «Ευχαριστούμε για την αλληλεγγύη, αλλά ποτέ δε συζητήθηκε κάτι τέτοιο».

«Τιμούμε τη συμφωνία, περιμένουμε να την τιμήσουν και οι εταίροι μας» είπε ο κ. Δραγασάκης, ενώ αναρωτήθηκε γιατί οι «θεσμοί» δείχνουν μία διαφορετική μεταχείριση προς την Αθήνα σε σχέση με το παρελθόν.

Όσον αφορά στο πρόβλημα ρευστότητας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραδέχθηκε πως υπάρχει, αλλά τόνισε πως δεν είναι τόσο οξύ όσο παρουσιάζεται. Παράλληλα διέψευσε πληροφορίες περί δυσφορίας του ίδιου προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη και τόνισε πως «πρέπει όλοι να επιταχύνουμε το έργο μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024