Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημιουργική γιορτή της ελληνικής αποστολής στο MWC 2015

Δημιουργική γιορτή της ελληνικής αποστολής στο MWC 2015

Εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν από το ελληνικό περίπτερο στο Mobile World Congress (MWC) της Βαρκελώνης, όχι μόνο για να εξασφαλίσουν μία πολλά υποσχόμενη δικτύωση με εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά και για να σμμετάσχουν σε μία ελληνική γιορτή με πλήθος από παραδοσιακές λιχουδιές.

Εκατοντάδες επισκέπτες πέρασαν από το ελληνικό περίπτερο στο Mobile World Congress (MWC) της Βαρκελώνης, συμμετέχοντας σε μία ελληνική γιορτή με πλήθος από παραδοσιακές λιχουδιές. Η γενικότερη επιτυχία της ελληνικής γιορτής, με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Taste the Greek Spirit«, προσφορά της Earth’s Brands, συνοδεύτηκε από εκτεταμένη και πολλά υποσχόμενη δικτύωση των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι δραστηριότητες και οι επαφές ήταν ιδιαίτερα παραγωγικές και αποτελεσματικές.

Eκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ) και του Enterprise Greece, συνοδευόμενοι από την ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου, επισκέφθηκαν τα εθνικά περίπτερα πολλών άλλων χωρών, στο Fira Gran Via όπου πραγματοποιείται το MWC2015, ανάμεσά τους αυτά της Βραζιλίας, της Ινδίας, του Πακιστάν, των ΗΠΑ, της Τυνησίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ, του Χονγκ Κονγκ, με στόχο την ανάπτυξη προοπτικών συνεργασίας στο μέλλον.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, μίλησε σε τηλεοπτικό συνεργείο του τοπικού καταλανικού ενημερωτικού δικτύου World Press, τονίζοντας τα κοινά στοιχεία Ελλάδας και Καταλωνίας, περιοχών που βρίσκονται στις δυο άκρες της Μεσογείου, αποτελούν διαχρονικά εμπορικούς και πολιτισμικούς κόμβους και έχουν έντονο δημιουργικό πνεύμα, ακόμα και στους δύσκολους καιρούς της κρίσης.

Σημαντικά ήταν και τα αποτελέσματα των επαφών που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των εταιριών -μελών του ΣΕΚΕΕ. Για την Incelligent, το θετικό της ημέρας ήταν οι επαφές με τη νορβηγική Telenor, την ΗΡ, την Zein Telecom, την Comba Small cells και την CellWise, ενώ καθόλου αμελητέα δεν ήταν η συνέντευξη με την SAP TV… Από πλευράς Pinatta, στοιχειοθετήθηκε άνοιγμα την αγορά της Ιαπωνίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν σεπαφές με την KokoaTalk, ινδική εταιρία messaging, και την TimChat, νοτιοαφρικανική εταιρία, με στόχο τη μεταξύ τους συνεργασία.

Το INNOVATHENS, ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, υποστήριξε στο περίπτερό του στο MWC τους Horizon και την YOOR, ενώ στο πλαίσιο της διεύρυνσης του Οικοσυστήματος, συνέχισε τις επαφές με διεθνείς συμβούλους και start-ups στο MWC και στο 4YFN. Οι εκπρόσωποι της TripInView έκαναν επαφές με εταιρία στο χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επαφή με εκπροσώπους της European Global Navigation Satellite Systems Agency, για θέματα Transactional Advertising.

H Softweb είχε, επίσης, σημαντική επαφή με ανθρώπους της Samsung, στο πλαίσιο του προγράμματος SEAP, για συνέργειες σε θέματα CRM, αλλά και με αρκετές εταιρίες από Ντουμπάι, ΗΠΑ και Ευρώπη. Αντίστοιχη προσέγγιση είχαν και με εκπροσώπους της SAP.

Εκπρόσωποι της Eyelead είχαν συμμετοχή σε round table της Intel, της Horizon με τη Samsung, για πιθανή ενσωμάτωση στα κινητά της μέσω OEMS, της M-STAT με λατινοαμερικάνικες χώρες για συνέργειες, ενώ υπήρξε και ενδιαφέρον από πλευράς αμερικανικών εταιριών.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της mSensis συνέχισαν τη δικτύωση με εταιρίες ελληνικών συμφερόντων στο εξωτερικό με συμπληρωματικό χαρακτήρα για μελλοντικές συνέργειες, ο Φίλιππος Μπεβεράτος της YΟΟR δήλωσε ότι άνοιξαν νέες προοπτικές και δρομολογούνται πλέον συγκεκριμένες κινήσεις και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος πραγματοποίησε επαφές με την Intracom, με το GSMA MarketPlace, με ρώσικες και γαλλικές ερευνητικές ομάδες αλλά και με την γαλλική εταιρία Fogale.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024