Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου: Κανένα πρόσθετο πρόβλημα στις τράπεζες από την απόφαση της ΕΚΤ

Μαξίμου: Κανένα πρόσθετο πρόβλημα στις τράπεζες από την απόφαση της ΕΚΤ

Η απόφαση της ΕΚΤ δεν δημιουργεί κανέναν επιπρόσθετο πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Η απόφαση της ΕΚΤ δεν δημιουργεί κανέναν επιπρόσθετο πρόβλημα στο χρηματοπιστωτικό μας σύστημα, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση εργάζεται για την υλοποίηση της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο πρωθυπουργός απόψε αργά το βράδυ θα ενημερωθεί από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, στην Κύπρο.

Στη διευκρίνιση αυτή προχώρησαν οι κυβερνητικές πηγές μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ Μ.Ντράγκι από τη Λευκωσία, όπου συνεδρίασε το ΔΣ της κεντρικής ευρωτράπεζας, ότι προς το παρόν αποκλείει να ξαναρχίσει η ευρωτράπεζα να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα για την άντληση ρευστότητας.

Ο Ντράγκι επικαλέστηκε την Συνθήκη της ΕΕ και συγκεκριμένα το άρθρο 123 για τη νομισματική χρηματοδότηση.

Αναφερθείς στην εξαίρεση που υπήρχε για τα ελληνικά ομόλογα ο επικεφαλής της ΕΚΤ είπε ότι προβλέφθηκε μια εξαίρεση «σε μια εποχή, όπου υπήρχαν εύλογες εκτιμήσεις για επιτυχή ολοκλήρωση της αναθεώρησης του προγράμματος. Με άλλα λόγια το πρόγραμμα λειτουργούσε κανονικά».

Και ρίχνοντας την ευθύνη στην ελληνική κυβέρνηση για τη διακοπή της αποδοχής των ελληνικών ομολόγων πρόσθεσε ότι είναι ξεκάθαρο πως στα μέσα Φεβρουαρίου το πρόγραμμα δεν ακολουθούσε το δρόμο του. «Ήταν εκτίμηση που εκφράσθηκε και από την κυβέρνηση», είπε.

Πάντως ο Μ.Ντράγκι εξέφρασε ετοιμότητα για επαναφορά της εξαίρεσης, μόλις μπορέσει να γίνει «μια πιθανή θετική αξιολόγηση της αναθεώρησης».

Τέλος, δήλωσε ότι «το υπόβαθρο θα είναι διαφορετικό, αν υπάρξει συμφωνία-συμβόλαιο στο Eurogroup».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024