Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεκτή η παραίτηση Ζερβού - Τι λέει ο ίδιος για την παραπομπή του

Δεκτή η παραίτηση Ζερβού – Τι λέει ο ίδιος για την παραπομπή του

Και τυπικά αποδεκτή έγινε η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη. Σε δήλωσή του ο κ. Ζερβός επισημαίνει ότι οι αναφορές περί ποινικής δίωξης λόγω μισθολογικών αυξήσεων σε στελέχη της ΔΕΗ είναι ανακριβείς.

Και τυπικά αποδεκτή έγινε η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού από τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην επιστολή του προς τον κ. Ζερβό ο υπουργός αναφέρει: «κατανοώ πλήρως τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκατε σε παραίτηση, την οποία και κάνω αποδεκτή» και του ζητά να παραμείνει στη θέση του για ορισμένες μέρες, προκειμένου να ολοκληρωθεί νόμιμα η διαδικασία αντικατάστασής του.

Στην επιστολή του ο κ. Ζερβός αφού επισημαίνει ότι «η ΔΕΗ και εγώ προσωπικά υπήρξαμε αναπόφευκτα πολλές φορές αντικείμενο κριτικής και αρνητικής δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια», προσθέτει:

«Καταβάλαμε συλλογικά κάθε προσπάθεια να θεραπεύσουμε τα όποια προβλήματα για τα οποία ασκείτο καλόπιστη κριτική και να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία την αρνητική δημοσιότητα που εκπορευόταν από άλλες σκοπιμότητες. Ωστόσο η αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων ημερών θεωρώ ότι δημιουργεί πλέον σοβαρά προβλήματα στην επιχείρηση και προτάσσοντας το συμφέρον της και για λόγους προσωπικής ευθιξίας παρακαλώ να αποδεχθείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου».

Ζερβός: Ανακριβείς οι αναφορές περί δίωξής μου λόγω αυξήσεων σε στελέχη

Σε δήλωσή του ο κ. Ζερβός επισημαίνει ότι οι αναφορές περί ποινικής δίωξης λόγω μισθολογικών αυξήσεων σε στελέχη της ΔΕΗ είναι ανακριβείς, καθώς η ΔΕΗ συμμορφωνόταν «πάντα, άμεσα και πλήρως σε όλους τους νόμους που αφορούσαν τις μισθολογικές περικοπές σε όλο ανεξαίρετα το προσωπικό» και ότι η εφαρμογή των εν λόγω νόμων, καθώς και εσωτερικών δράσεων μείωσης των υπερωριών και των βαρδιών, οδήγησε σε μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 700 εκατ. ευρώ ετησίως, ή κατά 40%.

«Λόγος παραπομπής μου υπήρξε η διαφορετική, σε σχέση με τον τρόπο εφαρμογής τους από τη ΔΕΗ, ερμηνεία αμφισβητούμενων και αμφίσημων διατάξεων των Νόμων 3833/10 και 3845/10 ιδίως σχετικά με το εάν το οικογενειακό επίδομα περιλαμβάνεται ή όχι στο πλαφόν αποδοχών των εν λόγω νόμων» αναφέρει ο κ. Ζερβός.

Προσθέτει δε ότι για το θέμα η ΔΕΗ ζήτησε και εφήρμοσε την άποψη δύο έγκριτων Καθηγητών Εργατικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι γνωμοδότησαν ότι το οικογενειακό επίδομα δεν περιλαμβάνεται στο πλαφόν και ότι η εν λόγω ερμηνεία του νόμου ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας, των μετόχων και ιδίως του υπουργείου Οικονομικών, καθώς οι αμοιβές των ανωτάτων στελεχών εγκρίθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο -ως βασικού μετόχου της Εταιρείας- σε δύο Γενικές Συνελεύσεις της ΔΕΗ για τις οικονομικές χρήσεις 2010 και 2011.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που ξεκαθάριζε ότι στο πλαφόν περιλαμβάνεται και η οικογενειακή παροχή εκδόθηκε το 2012 και εφαρμόστηκε άμεσα. «Είμαι βέβαιος» καταλήγει ο κ. Ζερβός «ότι η κρίση του Δικαστηρίου θα δικαιώσει τους χειρισμούς αυτούς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024