Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
MWC2015: Ελπιδοφόρα παρουσία των ελληνικών εταιριών τεχνολογίας

MWC2015: Ελπιδοφόρα παρουσία των ελληνικών εταιριών τεχνολογίας

Η παρουσία της Ελλάδας στο Mobile World Congress 2015 στη Βαρκελώνη φάνηκε να ενισχύει τη σημασία του μηνύματος της φετινής ελληνικής αποστολής: «Αναπτύσσουμε το Οικοσύστημα». Εντυπωσιακός είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των επαφών για όλες τις εταιρίες και τους φορείς που συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο.

Η παρουσία της Ελλάδας στο Mobile World Congress 2015 στη Βαρκελώνη φάνηκε να ενισχύει τη σημασία του μηνύματος της φετινής ελληνικής αποστολής: «Αναπτύσσουμε το Οικοσύστημα». Εντυπωσιακός είναι μέχρι στιγμής ο αριθμός των επαφών για όλες τις εταιρίες και τους φορείς που συμμετέχουν στο ελληνικό περίπτερο.

Στο περίπτερο του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, επισκέπτες από το Ισραήλ, τη Βρετανία και τη Ρωσία έδειξαν εντυπωσιασμένοι από τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που αναπτύχθηκαν στο Ινστιτούτο Πληροφορικής.

Στο περίπτερο της M-STAT ήταν επίσης μεγάλη η ικανοποίηση τόσο από τις επαφές με επισκέπτες από τη Γαλλία, την Ισπανία, την Κολομβία, τη Νότιο Αφρική και άλλες χώρες, όσο και από τις στοχευμένες συναντήσεις των στελεχών της εταιρείας.

Η mSensis, αφού παρέκαμψε τα τεχνικά προβλήματα με το WiFi, είχε ικανοποιητική ροή επισκεπτών, ιδιαίτερα από τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και το Πακιστάν.

Στην TripInView το μεγάλο γεγονός της πρώτης ημέρας ήταν η άφιξη του πολυμελούς τηλεοπτικού συνεργείου του Huawei TV Channel, το οποίο -στο πλαίσιο της προωθητικής ενέργειας που πραγματοποιεί για το περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας με τη βοήθεια προϊόντων της εταιρίας- ζήτησε τη συμμετοχή της ελληνικής εταιρίας στη δράση αυτή. Εκπρόσωποι της εταιρίας συνομίλησαν επίσης με εκπροσώπου του Τύπου από Ισπανία και Γερμανία.

Ο Φίλιππος Μπεβεράτος, συν-δημιουργός της εφαρμογής YOOR, που αποτελεί μια από τις παρουσίες που υποστήριξε το INNOVATHENS στο περίπτερό του στο MWC2015, μίλησε με εκπροσώπους της Fujitsu και της Google για επενδυτικά θέματα και με άλλες εταιρείες για πιθανές συνέργειες. Η εφαρμογή YOOR που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό European Satellite Navigation Competition 2014 εκπροσωπώντας την Ελλάδα, παρουσιάστηκε πρώτη φορά στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων / INNOVATHENS.

Από την πλευρά του, ο «παλαίμαχος» της βιομηχανίας Χαρ. Δημητράκας (ο μόνος εκπρόσωπος αξεσουάρ στο περίπτερο) είχε επαφές με Γάλλους, Ισπανούς και Αμερικανούς εκπροσώπους.

Την Eyelead Software επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της Samsung, της Unity, ενώ έγιναν και συναντήσεις με τη Sony. Kι εδώ οι ανταλλαγές καρτών έδωσαν και πήραν, με επόμενο “στόχο” τη Google…

Οι νεαροί εκπρόσωποι της Horizon είχαν πολλές επαφές, με πιο ξεχωριστές εκείνες με τη Sony και την Intel, ενώ ο εκπρόσωπος του λογισμικού Love my City από το ΕΚΕΤΑ, ξεκίνησε πολλά υποσχόμενες επαφές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι της SoftWeb, που είχαν επίσης σημαντικές επαφές, μεταξύ των οποίων η Google, που έδειξε να ξαφνιάζεται ευχάριστα από την λύση της ελληνικής εταιρίας όσον αφορά στη διαχείριση backoffice και εφαρμογής.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Incelligent ανέφεραν ότι υπάρχουν ήδη αρκετές συνέργειες στα σκαριά, που μένει να ευοδωθούν τις επόμενες ημέρες.

Το ελληνικό περίπτερο, η δημιουργία του οποίου αποτελεί για τρίτη συνεχή χρονιά πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας, μέσω του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και τη συνδιοργάνωση του Enterprise Greece, που στηρίζει ένθερμα την ελληνική παρουσία στην παγκόσμια «βιτρίνα» της τεχνολογικής πρωτοπορίας. Επίσης, σημαντική είναι και η συνεισφορά του INNOVATHENS, του κόμβου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, ο οποίος είναι στρατηγικός εταίρος του ΣΕΚΕΕ.

Η κορυφαία ετήσια έκθεση τεχνολογίας κινητών συσκευών και εφαρμογών MWC2015 άνοιξε τις πύλες της τη Δευτέρα και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 5 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024