Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προς επίλυση το πρόβλημα συντήρησης των ΤΑΧΙS και TAXISnet

Προς επίλυση το πρόβλημα συντήρησης των ΤΑΧΙS και TAXISnet

Τις απαραίτητες κινήσεις για την ανανέωση της σύμβασης τεχνικής συντήρησης των βάσεων δεδομένων των ΤΑΧΙS και TAXISnet έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης 334.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης προκείμενου να καταστεί δυνατή η διενέργεια ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την ανανέωση της συντήρησης, λειτουργίας και χρήσης αδειών του λογισμικού Oracle της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Τις απαραίτητες κινήσεις για την ανανέωση της σύμβασης τεχνικής συντήρησης των βάσεων δεδομένων των ΤΑΧΙS και TAXISnet έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ).

Το πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων λειτουργεί από τις 7 Φεβρουαρίου χωρίς σύμβαση συντήρησης των βάσεων δεδομένων του (πρόκειται για τις βάσεις δεδομένων που από το 1997 και μετά στηρίζουν τη φορολογία εισοδήματος, τη φορολογία ακινήτων, τη διαχείριση του ΦΠΑ, κ.α.).

Αυτό διότι η προμηθεύτρια εταιρεία Oracle αρνήθηκε να πληρωθεί με λιγότερα από 800.000 ευρώ, μείωση που ζήτησε η ΓΓΠΣ, καθώς η εταιρεία δεν μπόρεσε να αναπαράξει και να διορθώσει λάθη στο Ε9 που οδήγησαν σε διαρροή δεδομένων.

Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης 334.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης προκείμενου να καταστεί δυνατή η διενέργεια ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για την ανανέωση της συντήρησης, λειτουργίας και χρήσης αδειών του λογισμικού Oracle της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Όπως αναφέρουν υπηρεσιακά στελέχη της ΓΓΠΣ, καθώς τα χρήματα πλέον είναι διαθέσιμα εναπόκειται στην Oracle να αποδεχθεί το τίμημα και να μετάσχει στο διαγωνισμού για την ανανέωση της σύμβασης συντήρησης.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024