Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρκελώνη: Η Ελλάδα στο Mobile World Congress για τρίτη χρονιά

Βαρκελώνη: Η Ελλάδα στο Mobile World Congress για τρίτη χρονιά

Με σύνθημα «Αναπτύσσουμε το Οικοσύστημα», η Ελλάδα συμμετέχει στο Mobile World Congress, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με εθνικό περίπτερο.
Το Mobile World Congress, η σημαντικότερη διεθνής εκδήλωση για τη ψηφιακή επικοινωνία ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, στη Βαρκελώνη και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Με σύνθημα «Αναπτύσσουμε το Οικοσύστημα», η Ελλάδα συμμετέχει στο Mobile World Congress, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με εθνικό περίπτερο.

Το Mobile World Congress, η σημαντικότερη διεθνής εκδήλωση για τη ψηφιακή επικοινωνία ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, στη Βαρκελώνη και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Μαρτίου.

Το ελληνικό εθνικό περίπτερο, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας.
Συμμετέχουν περισσότεροι από 30 εκθέτες, παρουσιάζοντας καινοτομικά προϊόντα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για κινητές συσκευές.

Στο ελληνικό περίπτερο που βρίσκεται στο Hall 8.1 (Booth I49), θα παρουσιαστεί μια ευρεία γκάμα προϊόντων και τεχνολογιών σε διάφορους τομείς: από μικροηλεκτρονική και χρήσιμες ψηφιακές υπηρεσίες (mPayments, mHealth, mTourism) αλλά και εφαρμογές στο Internet of Things και καινοτόμες λύσεις σε θέματα marketing και διαχείρισης περιεχομένου. Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν, επίσης, πλήθος υπηρεσίες για χρήστες κινητών συσκευών, όπως mobile broadband υψηλών ταχυτήτων και video streaming, παιχνίδια, λύσεις για επιχειρήσεις, αλλά και εφαρμογές για κινητή τηλεφωνία.

Στόχος της ελληνικής συμμετοχής που αποτελεί και το φετινό σύνθημά της: “Growing the Ecosystem”, είναι να διευρύνει το ελληνικό οικοσύστημα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας, συνδέοντάς το με το παγκόσμιο.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, παρουσιάζοντας τους στόχους της φετινής ελληνικής αποστολής στη Βαρκελώνη στο 5ο Συνέδριο Infocom Mobile World 2015, επεσήμανε τα βασικά σημεία της στρατηγικής του ΣΕΚΕΕ για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας, που αποτελεί και το σύνθημα της επίσημης ελληνικής αποστολής (Growing the ecosystem). «Εξωστρέφεια, αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου, συνέργειες και σύνδεση της τεχνολογίας με τους πιο παραδοσιακούς κλάδους της παραγωγής και τις ανάγκες της κοινωνίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η τεχνογνωσία των μελών του ΣΕΚΕΕ από το χώρο του Mobile Internet που αποτελεί, κατά γενική παραδοχή, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο παγκοσμίως και πλέον ανατρεπτικό κλάδο, θα είναι βασική συνιστώσα για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Μεταξύ των υποστηρικτών της αποστολής του ΣΕΚΕΕ, για την προβολή της ελληνικής βιομηχανίας κινητών επικοινωνιών στη διάρκεια του MWC 2015, περιλαμβάνονται το ΙnnovAthens, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης (ΔΑΕΜ), η ελληνική βιομηχανία ΤΠΕ, Ιδρύματα Έρευνας και Ανάπτυξης, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Φορείς, καθώς και νεοφυείς επιχειρήσεις. Την προσπάθεια αυτή έχουν κληθεί να υποστηρίξουν με τη συμμετοχή τους και άλλοι τέσσερις συλλογικοί φορείς επιχειρήσεων από το χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας και επικοινωνίας.

Αυτή η συνεργασία, αποτελεί τη συνέχιση μιας σειράς εξωστρεφών δράσεων που έχουν προγραμματίσει και οι 5 επιχειρηματικές ενώσεις (της βιομηχανίας ημιαγωγών, της αεροδιαστημικής, του biocluster και των νεοφυών επιχειρήσεων), με τον τίτλο Σynergies, για το 2014 και 2015.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024