Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επανέλεγχος αδειών της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές

Επανέλεγχος αδειών της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει στην ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών». Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Παν.Λαφαζάνη πρέπει να διενεργηθεί επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει στην ανάκληση της θεώρησης της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών».

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη πρέπει να διενεργηθεί επανέλεγχος για το κατά πόσο οι υποβληθείσες μελέτες, πάνω στις οποίες βασίστηκε η θεώρηση, είναι σύμφωνες με τις κείμενες πολεοδομικές και περιβαλλοντικές διατάξεις.

«Ο επανέλεγχος αυτός κρίθηκε επιβεβλημένος, μετά από έγγραφες καταγγελίες φορέων και έχει ως στόχο να προασπίσει με όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και ουσιαστικό τρόπο τη νομιμότητα και πρώτα απ’ όλα το περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον», σημειώνεται στην απόφαση.

Η απόφαση προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εκπροσώπων των εργαζομένων στα μεταλλεία οι οποίοι απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με την οποία βάλουν κατά της απόφασης του κ. Λαφαζάνη, με προσωπικούς μάλιστα χαρακτηρισμούς.

Η επιστολή των εργαζομένων αναφέρει τα εξής:

«Προς τον Πρωθυπουργό,

κ. Αλέξη Τσίπρα

Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής, 27 Φεβρουαρίου 2015

Η απόφαση του υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη για ανάκληση της έγκριση δόμησης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές έριξε και το τελευταίο φύλλο συκής που έκρυβε το αναξιόπιστο πρόσωπο αυτού του υπουργού.

Επί ένα μήνα στις 4 συναντήσεις που είχαμε μαζί του μας υποσχέθηκε ότι πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση θα ερχόταν πρώτα στη Χαλκιδική για να ενημερωθεί και να δει από κοντά τους χώρους που εργάζονται 2.000 κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής.

Ο πιο «αριστερός» υπουργός θεωρητικά αυτής της κυβέρνησης, αντί να τηρήσει το λόγο του απέναντι σε εργαζόμενους, προτίμησε να κάνει το χατίρι σε πρόσωπα αμφιβόλου ηθικής και εντιμότητας, των οποίων τις απόψεις επικαλείται στη σημερινή απόφαση του.

Δεν πειράζει. Αργά η γρήγορα ο κ. Λαφαζάνης θα καταλάβει το σφάλμα του και θα αντιληφθεί ότι όποιος παίζει με τις ζωές και την αξιοπρέπεια μας είναι χαμένος από χέρι.

Από σήμερα σταματάμε να συνομιλούμε μαζί του μέχρι να καταφέρει να μας αποδείξει που την έχει κρυμμένη την αριστεροσύνη και το σεβασμό του απέναντι σε εργαζόμενους.

Από σήμερα δεχόμαστε ως συνομιλητή μας μόνο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα γίνουμε ο εφιάλτης σας μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας μας. Αν γίνουμε δυσάρεστοι στη κυβέρνηση ας στείλει τα ΜΑΤ.

Καλούμε τον επενδυτή να συνεχίσει τη στήριξη του επενδυτικού έργου γιατί και το θέλει και θα το υπερασπιστεί ολόκληρη η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής. Τα μεταλλεία μας δεν είναι άξιος να τα κλείσει κανείς.

Ο ανένδοτος αγώνας μας μέχρι την οριστική δικαίωση μόλις ξεκίνησε!

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

Γιώργος Χατζής

Πρόεδρος Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπαλλήλων «Αγία Βαρβάρα»

Χρήστος Ζαφειρούδας

Πρόεδρος Επ.Σωματείου Μεταλλωρύχων Υπογείων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας»

«Η εταιρία Ελληνικός Χρυσός παραμένει σταθερή στη βούλησή της για υλοποίηση της επένδυσης στη Χαλκιδική» τόνισε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Θεοδωρακόπουλος σημείωσεότι η εταιρεία «δέχεται το τελευταίο διάστημα απρόκλητες επιθέσεις οι οποίες προκαλούν κωλύματα στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του επενδυτικού της σχεδίου στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, στη Β.Α. Χαλκιδική».

Πρόσθεσε ότι η εταιρία «τιμά απολύτως το συμβόλαιό της με το Ελληνικό Δημόσιο που υπογράφηκε στις 12.12.2003 και κυρώθηκε με το νόμο 3220/2004 (ΦΕΚ 15/A/28.1.2004)» και «επιφυλάσσεται να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για την κατοχύρωση των συμφερόντων της».

«Αυτή την περίοδο η εταιρεία μας πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση στην χώρα ύψους άνω του 1 δις ευρώ, με 2.000 εργαζόμενους, επένδυση η οποία έχει κριθεί επανειλημμένα από το Συμβούλιο της Επικρατείας απόλυτα συμβατή με το περιβάλλον, καθόλα νόμιμη και με πολλαπλά οφέλη για το Δημόσιο συμφέρον και την Εθνική οικονομία», κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024