Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οριστικό «ναι» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Οριστικό «ναι» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Η μείζονα σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ομόφωνα και αμετάκλητα «άναψε το πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή αυτής τη Lamda Development.

Η μείζονα σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την υπ΄ αριθμ. 1183/2015 απόφασή της, ομόφωνα και αμετάκλητα «άναψε το πράσινο φως» για να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία «Hellinikon Global Ι S.A.» και εγγυητή αυτής τη «Lamda Development Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων».

Τον Δεκέμβριο του 2014, στη μείζονα αυξημένη 7μελή σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου συζητήθηκε η αίτηση αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής και οι παρεμβάσεις υπέρ της Περιφέρειας του δικηγόρου Γιώργου Κόκκα ατομικά και ως εκπρόσωπου της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα ‘Αμεσης Δημοκρατίας», της Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια» και δύο πολιτών.

Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρεία Lamda Development.

Σήμερα, η μείζονα σύνθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με πρόεδρο τον Ν. Αγγελάρα, γενικό επίτροπο Επικρατείας τον Μιχαήλ Ζυμή και εισηγητή τον σύμβουλο Σταμάτη Πουλή, απέρριψε ως απαράδεκτους όλους τους ισχυρισμούς της αίτησης αναθεώρησης της Περιφέρειας Αττικής και των άλλων που είχαν ασκήσει παρεμβάσεις (κ. Κόκκας, κ.λπ.) υπέρ της Περιφέρειας Αττικής.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν θεμελιώνει άμεσα σπουδαίο έννομο συμφέρον να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης και να ζητά την ανάκληση της δικαστικής απόφασης που άναψε το πράσινο φως για να προχωρήσει ο διαγωνισμός αξιοποίησης του Ελληνικού.

Συγκεκριμένα, το Ελεγκτικό Συνέδριο αναφέρει ότι «εν όψει της υφιστάμενης κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την ισχύ του νόμου 4062/2012 η παραδοχή της παρέμβασης της Περιφέρειας Αττικής, προς τον σκοπό της μη υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών του Ελληνικού, δεν θα έχει οιαδήποτε έννομη συνέπεια» για την Περιφέρειας Αττικής.

Και αυτό γιατί «η τυχόν ζημία» που θα υποστεί -όπως υποστηρίζει η Περιφέρεια Αττικής- από τη μεταβίβαση της έκτασης και των εγκαταστάσεων του ΚΤΕΟ Ελληνικού που έχει στην κατοχή της και λειτουργεί υπό την επίβλεψή της, «δεν θα είναι αποτέλεσμα της υπογραφής της επίμαχης σύμβασης».

Σύμφωνα με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η ζημιά που επικαλείται η Περιφέρεια Αττικής προέρχεται από την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 του νόμου 4062/2012, που αφορά την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, την προώθηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, κ.λπ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η ομόφωνη απόφαση της μείζονος σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αμετάκλητη και δεν επιδέχεται κανένα ένδικο μέσο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024