Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Βαρουφάκη -  Λαγκάρντ πριν από το Eurogroup

Συνάντηση Βαρουφάκη – Λαγκάρντ πριν από το Eurogroup

Συνάντηση γνωριμίας με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε πριν από την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Συνάντηση γνωριμίας με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ είχε πριν από την έναρξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη συνάντηση ήταν προγραμματισμένο να μετέχει ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν και -σύμφωνα με πληροφορίες- η ειδική σύμβουλος του υπουργού Έλενα Παναρίτη.

Υπενθυμίζεται πως ο Πόλ Τόμσεν και ο Γιάνης Βαρουφάκη έχουν ήδη γνωρισθεί, καθώς είχαν ανταλλάξει απόψεις σε δίωρη συνάντηση την Κυριακή 1η Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Baltimore Paris Champs Elysées των Παρισίων.

Όπως ανέφερε σε πρωινό δημοσίευμα το in.gr, o υπουργός Οικονομικών επενδύει πολιτικά και οικονομικά στην τεχνογνωσία και την αντίληψη του ΔΝΤ για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα και θα επιζητήσει την υποστήριξη της Κριστίν Λαγκάρντ στο Eurogroup, τόσο στο θέμα της χορήγησης μεγαλύτερου δημοσιονομικού χώρου (fiscal space) προς την Ελλάδα, όσο και στο θέμα της διευθέτησης του χρέους.

Η κ. Λαγκάρντ σε πρόσφατη συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Monde είχε αναφέρει πως η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της ευρωζώνης και ότι δεν μπορεί να ζητά ειδική μεταχείριση για το χρέος της. «Υπάρχουν εσωτερικοί κανόνες της Eυρωζώνης που πρέπει να γίνουν σεβαστοί. Δεν μπορούμε να κάνουμε ειδικές κατηγορίες για τη μια ή την άλλη χώρα» είχε δηλώσει.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024