Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καθησυχαστικός για τα έσοδα ο Δ.Μάρδας

Καθησυχαστικός για τα έσοδα ο Δ.Μάρδας

Καθησυχαστικός για την πορεία των φορολογικών εσόδων εμφανίσθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει υστέρηση εσόδων ο κ. Μάρδας είπε πως «τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει» και επικαλέστηκε στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2014 σύμφωνα με τα οποία η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με υστέρηση εσόδων της τάξης των 900 εκατ. ευρώ. Σχετικά με το εάν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία, απάντησε: «Όταν είναι ημέρα πληρωμών, τότε μπορούμε να πληρώνουμε».

Καθησυχαστικός για την πορεία των φορολογικών εσόδων εμφανίσθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας σήμερα Τρίτη στο Μega.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει υστέρηση εσόδων στο σκέλος των φόρων ο κ. Μάρδας είπε πως «τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει» και επικαλέστηκε στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού 2014 σύμφωνα με τα οποία η προηγούμενη χρονιά έκλεισε με υστέρηση εσόδων της τάξης των 900 εκατ. ευρώ. «Τα έσοδα κρατήθηκαν παρά το ότι είχαμε εκλογές», ανέφερε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε για το εάν υπάρχουν λεφτά στα κρατικά ταμεία και απάντησε με καθησυχαστικό τρόπο. «Η ορθή ερώτηση δεν είναι εάν υπάρχουν λεφτά. Η σωστή ερώτηση είναι, όταν χρειάζεται να πληρώνουμε θα μπορούμε να πληρώνουμε; Όταν είναι ημέρα πληρωμών τότε μπορούμε να πληρώνουμε. Αυτή είναι η απάντηση», τόνισε.

Ο ίδιος προανήγγειλε αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων με τρόπο που θα αντιμετωπίζει τις «δυσκαμψίες». Σημειώνεται πως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) έχει προτείνει στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης σε οφειλέτες με χρέη άνω των 15.000 ευρώ, αλλά και σε οφειλέτες με χρέη πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μάρδας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καύσιμων και τσιγάρων και στην πάταξη του παρεμπορίου.

Ο ίδιος επανάλαβε πως θα υπάρξουν περιορισμένες αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου ώστε να «εκλείψουν δυσκαμψίες» . Σύμφωνα με πληροφορίες το ΓΛΚ εξετάζει περικοπές σε αμοιβές διοικήσεων φορέων και ανεξάρτητων αρχών που ξεπερνούν τις αμοιβές του γενικού γραμματέα υπουργείου.

Ακόμη, ο κ. Μάρδας προανήγγειλε και άλλες παρεμβάσεις εξοικονόμησης , όπως η υποχρέωση του εκάστοτε υπουργού να μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τα συμβούλια υπουργών με συνοδεία ενός ατόμου και όχι με στρατιές συμβούλων όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024