Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βαρουφάκης: Στο Eurogroup με ολοκληρωμένη πρόταση για το χρέος

Βαρουφάκης: Στο Eurogroup με ολοκληρωμένη πρόταση για το χρέος

Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για το χρέος την Τετάρτη, δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μετέδωσε το Reuters. Μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, ενώ είσοδο-έκπληξη στο ΥΠΟΙΚ πραγματοποίησαν στις 21:00 ο τέως γγ Εσόδων και νυν βουλευτής του Ποταμιού, Χ.Θεοχάρης μαζί με την Αντ.Λυμπεράκη, επίσης βουλευτή του Ποταμιού.

Θα παρουσιάσουμε ολοκληρωμένη πρόταση για το χρέος την Τετάρτη, δήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπως μετέδωσε το Reuters.

Ο υπουργός αναφερόταν στη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία παρόντες θα είναι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μ.Ντράγκι και η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρ.Λαγκάρντ.

Η προετοιμασία της κυβέρνησης για τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά και για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου το απόγευμα του Σαββάτου.

Ακολούθησε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, η οποία συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Μάλιστα, δύο στελέχη του «Ποταμιού», ο τέως γγ Εσόδων Χάρης Θεοχάρης και η Αντιγόνη Λυμπεράκη πραγματοποίησαν είσοδο-έκπληξη στο ΥΠΟΙΚ λίγο πριν τις 21:00 συνοδευόμενα από τον ίδιο τον κ. Βαρουφάκη ο οποίος είχε βγει για λίγο από το υπουργείο αφήνοντας σε εξέλιξη τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου.

Με τη Lazard

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με πολυμελές κλιμάκιο του Οίκου Lazard. Η Lazard αναλαμβάνει την υποστήριξη της διαπραγματευτικής γραμμής της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές για τα θέματα χρέους και της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

«Όταν πας στο δικαστήριο (σ.σ.: εννοεί το Eurogroup) χρειάζεσαι και τους καλύτερους δικηγόρους» φέρεται να σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024