Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκέψεις για έκτακτο Eurogroup την προσεχή εβδομάδα

Σκέψεις για έκτακτο Eurogroup την προσεχή εβδομάδα

Έκτακτο Eurogroup την προσεχή εβδομάδα εξετάζουν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι κοινοτικές αρχές. Αιτία μια πολιτική απόφαση για την Ελλάδα την οποία θέλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πριν αποφασίσει για την δική της στάση, αναφορικά με την ανανέωση του δικαιώματος πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας, τον ELA.

Έκτακτο Eurogroup την προσεχή εβδομάδα εξετάζουν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι κοινοτικές αρχές.

Αιτία μια πολιτική απόφαση για την Ελλάδα την οποία θέλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πριν αποφασίσει για την δική της στάση, αναφορικάμε την ανανέωση του δικαιώματος πρόσβασης των ελληνικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας, τον ELA.

Υπενθυμίζεται ότι ηπρόσβαση στο μηχανισμό είναι προσωρινή, έγινε μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος και απαιτείται ανανέωση στις4 Φεβρουαρίου.

Η υπαγωγή στον μηχανισμό, ο οποίος έχει έκτακτο και προσωρινό χαρακτήρα, δεν συνεπάγεται αυτόματα και την ενεργοποίησή του.Μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά περίπτωση. Αν μια τράπεζαχρειαστεί ρευστότητα, και δεν μπορεί να δανειστεί από την ΕΚΤ έναντι εγγυήσεων ή από τη διατραπεζική αγορά, μπορεί άμεσα να απευθυνθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και να λάβει ρευστότητα.

Με βάση τα ενέχυρα που διαθέτουν, οι τράπεζες θα μπορούσαν να αντλήσουν μέσω ELA ρευστότητα έως 40 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο του 2012 είχαν αντλήσει ρευστότητα 145 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024