Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε καλό κλίμα η συνάντηση Δραγασάκη - Σταθάκη με την Fairfax

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Δραγασάκη – Σταθάκη με την Fairfax

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη με τον επικεφαλής της Fairfax και βασικό μέτοχο της Eurobank Πρεμ Γουάτσα.

Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Ανάπτυξης Γιώργου Σταθάκη με τον επικεφαλής της Fairfax και βασικό μέτοχο της Eurobank Πρεμ Γουάτσα.

Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε πως κοινός στόχος των δύο πλευρών είναι η ανάπτυξη της Eurobank και η αύξηση της μετοχικής της αξίας. Η διοίκηση της Fairfax εξέφρασε δε το ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση μετείχαν μόνον στελέχη της Fairfax και όχι η Διοίκηση της Eurobank.

Υπενθυμίζεται πως η Fairfax τον Απρίλιο 2014 μετείχε με κοινοπραξία επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου της Eurobank ύψους 2,86 δισ. ευρώ, η οποία έγινε στην τιμή των 0,31 ευρώ ανά μετοχή με κατάργηση των δικαιωμάτων προτίμησης. Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου η συμμετοχή του ΤΧΣ στην Eurobank μειώθηκε από το 95,2% στο 35,4%.

Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ τα δικαιώματα ψήφου του ΤΧΣ στην τράπεζα περιορίστηκαν και η νέα Διοίκηση σύναψε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με την Eurobank.

Το Ελληνικό Δημόσιο διαθέτει προνομιούχες μετοχές της Eurobank ύψους 950 εκατ. ευρώ, οι οποίες μάλιστα αρχής γενομένης από το 2015 θα εισφέρουν ετήσιους τόκους υπερημερίας (βάσει του νομού Αλογοσκούφη) 2%.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024