Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ενάντια σε ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος ο πορτογάλος πρωθυπουργός

Ενάντια σε ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος ο πορτογάλος πρωθυπουργός

H Πορτογαλία δεν συμφωνεί με τις προτάσεις της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και του πορτογαλικού αριστερού μπλοκ για ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους, είπε ο πρωθυπουργός της χώρας Πέντρο Πάσους Κοέλιο. «Δεν θα υποστηρίξω καμία διάσκεψη που θα προταθεί για μείωση ή αναδιάρθρωση χρέους στο όνομα της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών κρατών», είπε στο πορτογαλικό κοινοβούλιο.

H Πορτογαλία δεν συμφωνεί με τις προτάσεις της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και του πορτογαλικού αριστερού μπλοκ για ευρωπαϊκή διάσκεψη χρέους, είπε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της χώρας Πέντρο Πάσους Κοέλιο.

«Δεν θα υποστήριζα καμία διάσκεψη που θα πρότεινε την διαγραφή ή την αναδιάρθρωση του χρέους κάνοντας έκκληση στην αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Πάσους Κοέλιο κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στο Κοινοβούλιο της χώρας του.

«Αυτό θα αντέβαινε στα συμφέροντα της Πορτογαλίας και των πορτογάλων» πρόσθεσε ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς κυβέρνησης στη Λισαβόνα, η οποία μόλις έχει αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας τα οποία είχε επιβάλει στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής της χώρας, από το οποίο βγήκε τον περασμένο Μάιο.

«Σέβομαι τις αποφάσεις του ελληνικού λαού, όπως θα σεβαστώ και τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, και ελπίζω ότι οι αποφάσεις του λαού και της κυβέρνησης της Πορτογαλίας θα τύχουν επίσης σεβασμού στην Ελλάδα» συνέχισε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός.

Την επομένη της νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα «παραμύθια».

Ο Κοέλιο έχει εκδηλώσει επανειλημμένα την έντονη ανησυχία του για τις συνέπειες που θα έχει η εξέλιξη της κατάστασης της Ελλάδας για τις πιο αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης.

«Οι χώρες αυτές γνωρίζουν ότι έχουν ένα δημόσιο χρέος αυξημένο, αλλά βιώσιμο. Ξέρουν τι τους έχει κοστίσει η διαπραγμάτευση πολύ σκληρών προγραμμάτων υπό πολύ δυσχερείς συνθήκες. Δεν πιστεύω ότι οι Πορτογάλοι θα ήθελαν να το ξαναζήσουν αυτό» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024