Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα 4 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων το Δεκέμβριο

Στα 4 δισ. ευρώ οι εκροές καταθέσεων το Δεκέμβριο

Στα 160,29 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις στα τέλη Δεκεμβρίου 2014, έναντι 164,3 δισ. ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος. Τον ίδιο μήνα παρατηρήθηκε και νέα μείωση των δανείων κατά περίπου 3,1%. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η εκροή των καταθέσεων συνεχίστηκε με επιταχυνόμενο ρυθμό και τον Ιανουάριο.

Στα 160,29 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στα τέλη Δεκεμβρίου 2014, έναντι 164,3 δισ. ευρώ στα τέλη Νοεμβρίου σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα, Πέμπτη, η Τράπεζα της Ελλάδος. Τον ίδιο μήνα παρατηρήθηκε και νέα μείωση των δανείων κατά περίπου 3,1%. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η εκροή των καταθέσεων συνεχίστηκε με επιταχυνόμενο ρυθμό και τον Ιανουάριο.

Σημειώνεται πως σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει πως η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες ξεπέρασε τα 14 δισ. ευρώ πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, από τα οποία τα 11 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως από τις 19 έως τις 23 Ιανουαρίου οι εκροές ήταν υψηλότερες από αυτές του Μαΐου του 2012.

Σύμφωνα με έκθεση της Citi οι εκροές του Δεκεμβρίου αποδίδονται σε μεγάλες μεταφορές κεφαλαίου από επιχειρήσεις, ενώ τον Ιανουάριο αφορούσαν κυρίως σε νοικοκυριά.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι εκροές ύψους 14 δισ. ευρώ αντιστοιχούν στο 9,8% του συνόλου των καταθέσεων, πάντα με την παραδοχή ότι αυτές έχουν μειωθεί στα 150 δισ. ευρώ.

Η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση εξαιτίας των πρόσφατων εκλογών, αλλά είναι ισχυρές. Σύμφωνα με την ίδια έχει γίνει πολύ καλή δουλειά για την ισχυροποίηση των ισολογισμών των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Την ενοχή του οδηγού για το θάνατο του Ιάσονα προτείνει ο εισαγγελέας

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη...» υποστήριξε ο εισαγγελέας, με τον οδηγό να τονίζει ότι «ακόμη και σήμερα η οδηγία της Αστυνομίας είναι αν υπάρχει επίσημος να μπαίνει έτσι».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024