Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αναμενόμενες οι αναταράξεις στο ΧΑ, «μέλημα η εύρυθμη λειτουργία τραπεζών»

Αναμενόμενες οι αναταράξεις στο ΧΑ, «μέλημα η εύρυθμη λειτουργία τραπεζών»

Σε κάθε αλλαγή οι αναταράξεις στις αγορές είναι αναμενόμενες, είπε ο Γ.Δραγασάκης ερωτηθείς για το κραχ στο Χρηματιστήριο. Για τις τράπεζες ήταν καθησυχαστικός:«μέλημά μας, η εύρυθμη λειτουργία». Κατά την έξοδο από το Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη για την προετοιμασία εν όψει της επίσκεψης Σουλτς και Ντάισελμπλουμ, είπε ότι «έχουμε σχέδιο», δεν θα υπάρξει ρήξη με τους εταίρους και ότι το κλίμα «που εισπράττουμε από την ΕΕ είναι πολύ θετικό».

Σε κάθε κυβερνητική αλλαγή και χάραξης νέας πολιτικής, οι αναταράξεις στις αγορές είναι αναμενόμενες, ήταν το σχόλιο του Γ.Δραγασάκη ερωτηθείς για το κραχ στο Χρηματιστήριο. Ειδικά για τις τράπεζες ήταν καθησυχαστικός τονίζοντας ότι μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών.

Κατά την έξοδό του από το Μαξίμου όπου έγινε σύσκεψη για την προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της επίσκεψης Σουλτς και Ντάισελμπλουμ ο κ. Δραγασάκης είπε ακόμη ότι «έχουμε σχέδιο», ότι δεν θα υπάρξει ρήξη με τους εταίρους και ότι το κλίμα «που εισπράττουμε από την Ευρώπη είναι πολύ θετικό».

Στη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου Γ.Δραγασάκη, του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη συζητήθηκε η στάση της κυβέρνησης στις συναντήσεις που θα έχει αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο με τους Μάρτιν Σούλτς και Γερούν Ντάισελμπλουμ αντίστοιχα.

Ειδικά, σε ότι αφορά στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου επισήμανε ότι «θα του παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το πώς η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο καθώς και πως θα απεμπλακεί η Ευρώπη από αυτή την κατάσταση».

Καθησυχαστικός για τη κατάρρευση του ΧΑ

«Κατά τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλά κραχ και στο Χρηματιστήριο και στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας για αναμενόμενες αντιδράσεις, ερωτηθείς σχετικά με την μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου και την εκτόξευση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων.

Σχολιάζοντας την πτώση των τραπεζών, με το σχετικό δείκτη να έχει χάσει τις τρεις τελευταίες ημέρες άνω του 40% ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «βασικό μέλημά μας αποτελεί η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και η άνοδος της μετοχικής αξίας τους».

«Η κυβέρνηση θα ασκήσει τα μετοχικά δικαιώματα του κράτους στις τράπεζες, αλλά με τρόπο που δεν θα θίξει τα συμφέροντα ιδιωτών μετόχων των τραπεζών», επισήμανε και τόνισε ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με τους ιδιώτες σχέδια και προτάσεις για την ενδυνάμωση του τραπεζικού τομέα.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που επίκειται να γίνουν στις τράπεζες και στις διοικήσεις τους, καθησύχασε ότι εφ’ όσον διαπιστωθεί ανάγκη αλλαγής δεν θα υπάρξει καμία αιφνιδιαστική κίνηση και όλα θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση και σεβασμό τους ιδιώτες μετόχους.

Προς επίρρωση μάλιστα των λεγομένων του ανέφερε ότι ήδη την Παρασκευή έχει κανονιστεί συνάντηση με τους μετόχους της Eurobank.

«Δεν θα υπάρξει ρήξη με τους εταίρους στην ΕΕ»

Ο κ. Δραγασάκης επανέλαβε τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους, «ούτε όμως συνέχιση της πολιτικής που οδηγεί στην καταστροφή».

«Η Ελλάδα από την Κυριακή είναι μια χώρα με τη δική της γνώμη και άποψη, όπως έχουν και οι άλλες χώρες και γι’ αυτό μιλάμε για διαβούλευση. Ούτε τσαμπουκάδες ούτε αμοιβαίοι εκβιασμοί» είπε ο κ. Δραγασάκης.

Τόνισε δε ότι «το κλίμα που εισπράττουμε από την Ευρώπη είναι πολύ θετικό», πολύ περισσότερο από ό,τι αναμένεται όταν αλλάζει κυβέρνηση.

Υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα

Σε βροχή ερωτήσεων για την εξεύρεση πόρων προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του αλλά και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της χώρας, δεδομένων και των ανακοινώσεων από τους αρμόδιους υπουργούς για διακοπή της διαδικασίας για σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις ο κ. Δραγασάκης είπε μεταξύ άλλων ότι «η ελληνική οικονομία έχει πάρα πολλές ευκαιρίες. Ετοιμάζουμε μακρύ κατάλογο έργων και επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στην Ελλάδα».

«Όσοι επενδυτές είχαν επενδύσει σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις είναι λογικό να αλλάζουν τα σχέδιά τους» είπε αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις που θα σταματήσουν και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι η χώρα της μιζέριας, αλλά μια χώρα στην οποία υπάρχουν πολλές δυνατότητες για επενδύσεις.

Τέλος ανάφερε ότι οι δυο υπουργοί, Οικονομικών και Οικονομίας, είναι στη διάθεση των επενδυτών για να μην παραπλανηθούν από παραπληροφόρηση ή από κάποιους που πληροφορούν με ιδιοτελή κίνητρα.

Α.Τ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024