Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάνης Βαρουφάκης: «Πρέπει να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο»

Γιάνης Βαρουφάκης: «Πρέπει να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο»

Στην αποσαφήνιση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο των πακέτων διάσωσης προχώρησε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Ο κ. Βαρουφάκης θα παραλάβει στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών από τον Γκ.Χαρδούβελη.

Στην αποσαφήνιση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να βάλει τέλος στον φαύλο κύκλο των πακέτων διάσωσης προχώρησε ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «να βάλουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την πρόταση του», ώστε να μπει τέλος στην ελληνική κρίση.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα καταβάλει κανονικά τις δόσεις των επομένων μηνών ανέφερε πως η χώρα έχει μπει σε μια δύσκολη κατάσταση όπου της ζητείται να δανειστεί χρήματα για να αποπληρώσει παλαιά χρέη και ότι πρέπει να μπει τέλος «σε αυτήν την ατελείωτη ελληνική κρίση».

«Αν και ξέρεις ότι δεν μπορώ να σου επιστρέψω τα χρήματα που έχω ήδη δανειστεί μου ζητάς να δανειστώ περισσότερο», είπε ο κ. Βαρουφάκης, περιγράφοντας τη θέση των δανειστών προς την Ελλάδα.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών που την Παρασκευή το απόγευμα θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ, εξέφρασε την βούληση για την εξεύρεση κοινού εδάφους με τους Ευρωπαίους.

Ο κ. Βαρουφάκης θα παραλάβει στις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών από τον απερχόμενο υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ εν συνεχεία θα ακολουθήσει παράδοση χαρτοφυλακίου από τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα στον νέο αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος θα αναλάβει επί κεφαλής στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το χαρτοφυλάκιο των εσόδων στην νέα κυβέρνηση και την εποπτεία του φορολογικού μηχανισμού θα αναλάβει η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024