Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις Κύπρου - τρόικας

Σε κρίσιμη καμπή οι διαπραγματεύσεις Κύπρου – τρόικας

Tρόπους να αρθεί το αδιέξοδο στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Κύπρου αναζητεί ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χάρης Γεωργιάδης, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, και διερευνά κατά πόσον η τρόικα είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί την προσωρινή αναστολή των εκποιήσεων πρώτης κατοικίας μέχρι την 1η Μαρτίου, σύμφωνα με αναφορές των κυπριακών ΜΜΕ.

Την προσωρινή εξαίρεση της εκποίησης της πρώτης κατοικίας από τα προαπαιτούμενα που ζητά η τρόικα για να εκταμιεύσει την επόμενη δόση προς την Κύπρο επιδιώκει η κυπριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με σημερινές αναφορές κυπριακών ΜΜΕ ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τα συμβούλια Eurogroup και Ecofin, αναζητεί τρόπους να αρθεί το αδιέξοδο στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Κύπρου και διερευνά κατά πόσον η τρόικα είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί την προσωρινή αναστολή των εκποιήσεων πρώτης κατοικίας μέχρι την 1η Μαρτίου.

Πληροφορίες προερχόμενες από την τρόικα αναφέρουν πως ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ θα μπορούσαν να δώσουν πίστωση χρόνου στην κυπριακή κυβέρνηση, προκειμένου τα κοινοβουλευτικά κόμματα να ψηφίσουν τον νόμο για τις εκποιήσεις, με εξαίρεση την πρώτη κατοικία. Εξάλλου, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας που βρίσκονται στη Λευκωσία εξετάζουν το νέο σχέδιο νόμου για την αφερεγγυότητα, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την πρώτη κατοικία.

Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης πρότεινε στους αρχηγούς των κομμάτων, η Βουλή να ψηφίσει τον νόμο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων εξαιρώντας την πρώτη κατοικία. Οι αρχηγοί φαίνεται να αποδέχονται την εισήγηση αυτή για την πρώτη κατοικία δεδομένου ότι η κυβέρνηση, πριν εκπνεύσει η 1η Μαρτίου, θα φέρει στη Βουλή όλα τα νομοθετήματα που θα διέπουν το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024