Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χάσιμο χρόνου η επαναδιαπραγμάτευση φορολογικών θεμάτων για τον Σόιμπλε

Χάσιμο χρόνου η επαναδιαπραγμάτευση φορολογικών θεμάτων για τον Σόιμπλε

Στις αποτυχίες της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας κατά τις τελευταίες δεκαετίες απέδωσε τα δεινά του ελληνικού λαού ο Β.Σόιμπλε μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο. Χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου» οποιαδήποτε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί στα φορολογικά ζητήματα, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι κατά το παρελθόν, οι ελληνικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν θετικά στις ευρωπαϊκές παραινέσεις για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Στις αποτυχίες της πολιτικής ελίτ της Ελλάδας κατά τις τελευταίες δεκαετίες απέδωσε τα δεινά του ελληνικού λαού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σήμερα Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Κατά την ακρόασή του ο Γερμανός αξιωματούχος χαρακτήρισε ως «χάσιμο χρόνου» οποιαδήποτε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί στα φορολογικά ζητήματα.

«Η Ελλάδα δεν υποφέρει από τις αποφάσεις των Βρυξελλών ή του Βερολίνου αλλά από τις αποτυχίες της πολιτικής ελίτ της κατά τις τελευταίες δεκαετίες», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αξιολόγησε θετικά τις ως σήμερα παρεμβάσεις της τρόικας σε χώρες της ευρωζώνης, ενώ υπερασπίσθηκε την ορθότητα των προγραμμάτων στήριξης στην Ελλάδα λέγοντας πως δεν είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα δεν ήταν καλό.

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα αφού ανέφερε ότι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι σεβαστή, σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση είναι ένας ενδιαφέρων συνδυασμός διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου» οποιαδήποτε απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης των όσων έχουν συμφωνηθεί στη φορολογία και άφησε να εννοηθεί ότι κατά το παρελθόν, οι ελληνικές αρχές δεν ανταποκρίθηκαν θετικά στις ευρωπαϊκές παραινέσεις για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Ο κ. Σόιμπλε, ανέφερε, επίσης, ότι ο ίδιος, ως υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μαζί με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, έχουν προσφέρει πολύ μεγάλη βοήθεια για τη στήριξη της Ελλάδας, η οποία όμως αξιοποίησε περιορισμένα αυτήν τη βοήθεια.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να λέμε πως το πρόγραμμα της Ελλάδας δεν ήταν σε καλό δρόμο, γιατί η χώρα πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα. Τόνισε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός έχει μπροστά του έναν δύσκολο δρόμο, αλλά τουλάχιστον έχει μπει στον σωστό δρόμο.

Τέλος, ο είπε ότι οι αποφάσεις που έχει λάβει η ΕΚΤ σε σχέση με την Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένες με την εντολή που έχει η τράπεζα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024