Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, λέει ο Ντε Γκίντος

Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, λέει ο Ντε Γκίντος

Την ελπίδα οι Έλληνες να θυμηθούν όταν πάνε να ψηφίσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ότι η ευρωπαϊκή και η ισπανική αλληλεγγύη επέτρεψαν στον δημόσιο τομέα της χώρας τους να εξακολουθεί να λειτουργεί, εξέφρασε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, υπενθυμίζοντας ότι η Ισπανία που επίσης αντιμετωπίζει κρίση συνέβαλε στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης με 26 δισ. ευρώ.

Την ελπίδα οι Έλληνες να θυμηθούν όταν πάνε να ψηφίσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές ότι η ευρωπαϊκή και η ισπανική αλληλεγγύη επέτρεψαν στον δημόσιο τομέα της χώρας τους να εξακολουθεί να λειτουργεί, εξέφρασε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, υπενθυμίζοντας ότι η Ισπανία που επίσης αντιμετωπίζει οικονομική κρίση συνέβαλε στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης με 26 δισ. ευρώ.

«Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όχι μόνο επειδή το επιβάλει η τρόικα, αλλά επειδή είναι καλό για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» δήλωσε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος στον ραδιοφωνικό σταθμό Cope.

Ο Ντε Γκίντος υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και της Ισπανίας, με το διπλό πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας της το 2010 και το 2012.

«Η Ελλάδα έλαβε 210 δισεκατομμύρια ευρώ από την ευρωζώνη, από τα οποία τα 26 δισ. από την Ισπανία, η οποία αντιμετώπιζε επίσης οικονομική κρίση και αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια από την ΕΕ» υπογράμμισε ο Ισπανός υπουργός.

«Είναι μια απόδειξη αλληλεγγύης. Χάρη σε αυτή τη χρηματοδότηση, την οποία η Ελλάδα δεν μπορούσε να λάβει από τις αγορές, μπόρεσε να διατηρήσει (σε λειτουργία) όλες τις υπηρεσίες της» σημείωσε ο ντε Γκίντος.

Η Ελλάδα μπόρεσε «να πληρώσει τους γιατρούς, τους αστυνομικούς, τους συνταξιούχους χάρη σε αυτή την αλληλεγγύη» συνέχισε.

«Είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός όταν ψηφίσει στις 25 Ιανουαρίου θα το κάνει» υπογράμμισε ο Ντε Γκίντος σε άλλη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero όπου ανέπτυξε την ίδια επιχειρηματολογία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024