Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Όποια νέα κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις υπάρχουσες δεσμεύσεις

Σόιμπλε: Όποια νέα κυβέρνηση οφείλει να τηρήσει τις υπάρχουσες δεσμεύσεις

«Η προκήρυξη εκλογών δεν αλλάζει τίποτα στις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την ελληνική κυβέρνηση. Κάθε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις των προκατόχων της» είπε ο Β.Σόιμπλε σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Επανέλαβε ότι εάν η Ελλάδα επιλέξει άλλο δρόμο τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν, αλλά και ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που αποτελούν μονόδρομο.

«Η προκήρυξη εκλογών δεν αλλάζει τίποτα στις συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την ελληνική κυβέρνηση. Κάθε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμβατικές υποχρεώσεις των προκατόχων της» είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Επανέλαβε ότι εάν η Ελλάδα επιλέξει άλλο δρόμο από αυτόν των μεταρρυθμίσεων τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν, αλλά και ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, που -όπως είπε- αποτελούν μονόδρομο.

Γενικά το Βερολίνο -προς το παρόν τουλάχιστον- έχει επιλέξει να κρατήσει ήπιους τόνους. Ενδεικτικό το σχόλιο της κυβέρνητικής εκπροσώπου λίγη ώρα μετά την προκήρυξη των πρόορων εκλογών ότι «δεν μπορεί να σχολιάσει τα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας», αν και η γερμανική κυβέρνηση τα παρακολουθεί στενά.

Από την πλευρά του ο Β.Σόιμπλε, επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση που είχε εκφράσει στην Bild το Σαββατοκύριακο, τόνισε ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις αποδίδουν και ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, και ως εκ τούτου αν η Ελλάδα επιλέξει άλλο δρόμο «θα είναι δύσκολα».

«Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρεί τις συμβατικές συμφωνίες των προκατόχων της» σημείωσε ακόμη ο κ. Σόιμπλε.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το πρακτορείο Reuters, σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι «οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και δεν υπάρχει εναλλακτική. Θα συνεχίσουμε να βοηθούμε την Ελλάδα να βοηθήσει τον εαυτό της στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αν η Ελλάδα πάρει διαφορετικό δρόμο, θα είναι δύσκολο. Οι νέες εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες που έχουμε πετύχει με την ελληνική κυβέρνηση. Οποιαδήποτε νέα κυβέρνηση θα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες που έχει συνάψει η προκάτοχός της».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024