Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπεύδει να αποκλείσει κίνδυνο «μετάδοσης» της ελληνικής κρίσης ο Ματέο Ρέντσι

Σπεύδει να αποκλείσει κίνδυνο «μετάδοσης» της ελληνικής κρίσης ο Ματέο Ρέντσι

Σε τόνο αισιοδοξίας για την πορεία της ιταλικής οικονομίας «άνοιξε» ο Ματέο Ρέντσι την τελευταία συνέντευξη Τύπου του 2014. Η Ιταλία «βρίσκεται σε κίνηση» και «στόχος τώρα είναι να τρέξει» και τονίζοντας ότι δεν τον ανησυχούν οι προκλήσεις του 2015. Κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τις πιθανές επιπτώσεις των πρόωρων εκλογών στην Ευρωζώνη, ο Ρέντσι απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο «μετάδοσης» της κρίσης στη χώρα του.

Σε τόνο αισιοδοξίας για την πορεία της ιταλικής οικονομίας «άνοιξε» ο Ματέο Ρέντσι την τελευταία συνέντευξη Τύπου του 2014. Η Ιταλία «βρίσκεται σε κίνηση» και «στόχος τώρα είναι να τρέξει» και τονίζοντας ότι δεν τον ανησυχούν οι προκλήσεις του 2015.

Κληθείς να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τις πιθανές επιπτώσεις των πρόωρων εκλογών στην Ευρωζώνη, ο Ιταλός πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο «μετάδοσης» της κρίσης στη χώρα του.

«Έχω την καλή συνήθεια να μην χώνω τη μύτη μου στις υποθέσεις άλλων χωρών: καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. Όταν φθάσουμε να συνεργαζόμαστε με μία νέα κυβέρνηση θα συζητήσουμε μαζί τους. Όμως ως πρόεδρος της κυβέρνησης θα εργαστώ με τον [Αντώνη] Σαμαρά έως ότου είναι πρωθυπουργός, μετά με τον έναν ή τον άλλο» δήλωσε ο Ρέντσι.

«Θα απέκλεια κατηγορηματικά ένα φαινόμενο μετάδοσης μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας» δήλωσε ο Ρέντσι, επισημαίνοντας πως οι δύο χώρες είναι πολύ διαφορετικές μεταξύ τους και προσθέτοντας: «Το δικό μας πρότυπο είναι η Γερμανία, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, στόχος εφικτός».

Αναφέροντας ότι οι οικονομίες των δύο χωρών είναι πολύ διαφορετικές, ο Ρέντσι σημείωσε πως η Ιταλία είναι μια πολύ πιο βιομηχανική χώρα, και υπογράμμισε ότι το επίπεδο των επιτοκίων των ομολόγων της χώρας του είναι σε ιδιαίτερα χαμηλό επίπεδο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024