Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Tα διεθνή ΜΜΕ για τη δεύτερη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου

Tα διεθνή ΜΜΕ για τη δεύτερη ψηφοφορία εκλογής Προέδρου

Το κλίμα πόλωσης και αυξημένης αβεβαιότητας υπό το οποίο επιχειρείται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας περιγράφουν σήμερα, Τρίτη, σε δημοσιεύματά τους διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το κλίμα πόλωσης και αυξημένης αβεβαιότητας υπό το οποίο επιχειρείται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας περιγράφουν σήμερα, Τρίτη, σε δημοσιεύματά τους διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Το Bloomberg αναφέρει πως ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα κάνει σήμερα μια δεύτερη προσπάθεια να συσπειρώσει την στήριξη των βουλευτών στην επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να αποφύγει έτσι τις γενικές εκλογές. Όπως αναφέρει, αν ο πρωθυπουργός αποτύχει και πάλι σήμερα, στην τρίτη ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί στις 29 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να δελεάσει τουλάχιστον 25 βουλευτές της αντιπολίτευσης για να εκλέξει Πρόεδρο.

«Μια τρίτη ήττα θα οδηγούσε στη διάλυση του Κοινοβουλίου και σε γενικές εκλογές που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα μπορούσε πιθανότατα να τις κερδίσει ο πολέμιος της λιτότητας ΣΥΡΙΖΑ, αν και όχι με ένα αρκετά μεγάλο περιθώριο για να κυβερνήσει από μόνο του» σημειώνει το πρακτορείο.

Η Wall Street Journal σε σημερινό της δημοσίευμα, το οποίο είναι βασικό θέμα στη διαδικτυακή της έκδοση, εστιάζει στην υπόθεση Χαϊκάλη. Όπως τονίζει, ένας έλληνας εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς βουλευτή ενός μικρού, δεξιού κόμματος, που ισχυριζόταν ότι τον δωροδόκησαν για να υποστηρίξει τον υποψήφιο της κυβέρνησης στη κοινοβουλευτική ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο εισαγγελέας είπε ότι οι ισχυρισμοί ήταν αβάσιμοι και δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του βουλευτή» σημειώνει η Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας πως η είδηση ήλθε μόλις μία ημέρα πριν το ελληνικό κοινοβούλιο πραγματοποιήσει το δεύτερο από τους τρεις γύρους ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου Προέδρου.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, έχουν υπάρξει αρκετές καταγγελίες από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι τους προσφέρθηκαν δωροδοκίες σε αντάλλαγμα ψήφων, αλλά καμία δεν έχει τεκμηριωθεί» σημειώνει το δημοσίευμα.

Τέλος, οι Financial Times σημειώνουν πως η Βουλή των Ελλήνων, θα ψηφίσει και πάλι σήμερα για ένα νέο πρόεδρο, ωστόσο εάν δεν εκλεγεί ούτε σήμερα ούτε στον τρίτο γύρο, στις 29 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν γενικές εκλογές τον Φεβρουάριο. «Αυτό θα μπορούσε να παραδώσει την εξουσία στο αριστερό κόμμα της αντιπολίτευσης το ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τη διεθνή συμφωνία διάσωσης της Ελλάδα» σημειώνει το δημοσίευμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024