Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι για τη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι εργαζόμενοι για τη συμφωνία ΟΛΠ-Cosco

Με συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά της πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου στον ΟΛΠ στον ΟΛΘ, καθώς και σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης στα λιμάνια, προειδοποιούν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ. Αφορμή, η ψήφιση της τροπολογίας το Σάββατο στη Βουλή, για το φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ και Cosco.

Με συνέχιση των κινητοποιήσεων κατά της πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου στον ΟΛΠ στον ΟΛΘ, καθώς και σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης στα λιμάνια, προειδοποιούν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ενωση Λιμενεργατών ΟΛΠ, με αφορμή τη ψήφιση της τροπολογίας το Σάββατο στη Βουλή, για το φιλικό διακανονισμό ΟΛΠ και Cosco.

«Η κυβέρνηση με διαδικασίες που νοθεύουν την Δημοκρατία, με μια τροπολογία που ψηφίστηκε από τα άδεια έδρανα της Βουλής, παρέδωσε την επέκταση της προβλήτας 3 στην Cosco. Αγνόησε ακόμα και τους ελάχιστους όρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έβλαψε τα συμφέροντα του Δημοσίου και προήγαγε την επιχειρηματική θέση της Cosco» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται, επίσης, ότι ήδη έχει κατατεθεί ακύρωσης και αναστολής κατά του Φιλικού Διακανονισμού, οι οποίες θα εκδικαστούν τους προσεχείς μήνες, (Φεβρουάριο – Μάιο) ενώ είναι ορισμένη η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της πώλησης των μετοχών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή την κύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή δήλωσε τα εξής:

«Μία σημαντική συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα, ύψους 230.000.000 ευρώ, κυρώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή, καθιστώντας τον Πειραιά ένα από τα πιο σύγχρονα και μεγάλα εμπορευματικά λιμάνια της Ευρώπης. Μετά από πολλά εμπόδια επετεύχθη η κύρωση της μεγαλύτερης ξένης επένδυσης που έγινε στη χώρα από την εποχή που ενέσκηψε η κρίση, με την οποία, φιλοδοξούμε να φέρουμε το Λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση των λιμανιών της Μεσογείου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024