Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο φιλικός διακανονισμός ΟΛΠ-Cosco δημιουργεί 1.000 θέσεις εργασίας

Ο φιλικός διακανονισμός ΟΛΠ-Cosco δημιουργεί 1.000 θέσεις εργασίας

Στη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) ΑΕ, η θυγατρική της κινεζικής Cosco,  μετά τη ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας για το φιλικό διακανονισμό με τον ΟΛΠ.  

Στη δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας θα προχωρήσει η Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ) ΑΕ, η θυγατρική της κινεζικής Cosco, μετά τη ψήφιση από τη Βουλή της τροπολογίας για το φιλικό διακανονισμό με τον ΟΛΠ.

Σε σχετική ανακοίνωση της ΣΕΠ σημειώνεται πως η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων να εγκρίνει τον φιλικό διακανονισμό μεταξύ του ΟΛΠ και της ΣΕΠ δημιουργεί νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Η ΣΕΠ Α.Ε. χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την απόφαση αυτή κι ευχαριστεί την Ελληνική κυβέρνηση και όλους όσους εργάστηκαν επί μήνες για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

»Διαβεβαιώνει δε τους Έλληνες πολίτες, πως τέτοιου είδους συμβάσεις μόνο επ΄ ωφελεία τους μπορούν να εξελιχθούν, καθώς αυξάνουν σημαντικά τα δημόσια έσοδα και δημιουργούν μόνιμες θέσεις εργασίας.

»Με την επίτευξη αυτής της επωφελούς και για τα δύο μέρη συμφωνίας συνεχίζουμε με προσήλωση την προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού μας στόχου, δηλαδή την ανάδειξη του Πειραιά ως το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, την καθιέρωση της Ελλάδας ως διαμετακομιστικό κόμβο της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας και ως την Νότια Πύλη εμπορίου της Ευρώπης.

»Μετά την επικύρωση του φιλικού διακανονισμού από την Εθνική αντιπροσωπεία, η ΣΕΠ Α.Ε. ξεκινά αμέσως την κατασκευή του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά, με επενδύσεις που θα υπερβούν τα 230 εκατομμύρια ευρώ και που θα δημιουργήσουν 200 θέσεις εργασίας στο στάδιο κατασκευής και στην συνέχεια 800 μόνιμες θέσεις απασχόλησης.

»Ταυτόχρονα η ΣΕΠ Α.Ε. επεξεργάζεται ένα πλήρες σχέδιο ανάπτυξης του λιμανιού του Πειραιά, που θα καταθέσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις αρμόδιες αρχές, όταν αυτό ολοκληρωθεί».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024