Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες εκπρόθεσμες τροπολογίες για τράπεζες και ζητήματα φορολογίας

Νέες εκπρόθεσμες τροπολογίες για τράπεζες και ζητήματα φορολογίας

Εκπρόθεσμες τροπολογίες που θα ρυθμίζουν θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τις συνεταιριστικές τράπεζες θα καταθέσει σήμερα, Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας». Τις τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών θα τις υποστηρίξει το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γκίκας Χαρδούβελης .

Εκπρόθεσμες τροπολογίες που θα ρυθμίζουν θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος, αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με τις συνεταιριστικές τράπεζες θα καταθέσει σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο «Ίδρυση Παρατηρητηρίου Άνοιας, βελτίωση Περιγεννητικής Φροντίδας και ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας».

Σημειώνεται πως στο εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε το Σάββατο ως εκπρόθεσμη και η τροπολογία με την οποία κυρώνεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που σχετίζεται με την δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος στήριξης.

Ειδικότερα, τροπολογία που θα κατατεθεί -και θα ψηφισθεί σήμερα- θα προβλέπει την παράταση μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου 2014 της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για ακίνητα που είχαν μεταβολές το διάστημα 2011 -2013, αλλά και την παράταση υποβολής του Ε9 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2015 για μεταβολές που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2014.

Ακόμη, θα κατατεθεί τροπολογία που προβλέπει την αναστολή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016 της εφαρμογής του φόρου υπεραξίας από μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας, ενώ αναμένεται να κατατεθεί και διάταξη που θα επιφέρει τροποποιήσεις στο φορολογικό καθεστώς του «επαγγελματία επενδυτή».

Με άλλες τροπολογίες παρατείνονται τα κίνητρα απόσυρσης ΙΧ έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015, για αυτοκίνητα με άδεια κυκλοφορίας έως τις 31-12-2001, καταργείται το τεκμήριο αυτοπαράδοσης για τα αδιάθετα ακίνητα, διατηρείται το δικαίωμα έκπτωσης ΦΠΑ για επενδυτικά αγαθά επιχειρήσεων δεν έχουν τεθεί σε χρήση, ενώ αυξάνεται σε 60 στις 90 ημέρες το χρονικό διάστημα εντός του οποίου πρέπει να εξεταστεί μια ενδικοφανής προσφυγή.

Τις τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών θα τις υποστηρίξει το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γκίκας Χαρδούβελης , ενώ το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφισθεί αργά το βράδυ, χωρίς να αποκλείεται και η διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ειδικά για την τροπολογία που αφορά στην ΠΝΠ για τη δίμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024