Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στουρνάρας: Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα στην αγορά

Στουρνάρας: Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα στην αγορά

Για τον κεντρικό τραπεζίτη δεν τίθεται θέμα με τις καταθέσεις. «Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα στην αγορά» λέει σε συνομιλητές του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, εκφράζει την αγωνία του ότι πάνω που η χώρα σήκωσε κεφάλι, πάει πάλι πίσω.

Για τον κεντρικό τραπεζίτη δεν τίθεται θέμα με τις καταθέσεις. «Το πρόβλημα είναι η ρευστότητα στην αγορά» λέει σε συνομιλητές του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Στουρνάρας εκφράζει την αγωνία του ότι πάνω που η χώρα σήκωσε κεφάλι, πάει πάλι πίσω. «Δεν είναι δυνατόν έπειτα από τόση προσπάθεια να είμαστε πάλι εκτός αγορών, όταν οι άλλες χώρες του προγράμματος δανείζονται πάλι φθηνά, τη στιγμή που εμείς καταβάλαμε πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια» λένε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Έξι χρόνια είχαμε να δούμε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Ποιος παίρνει πάνω του την ευθύνη αν γυρίσουμε πίσω» προσθέτουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και τονίζουν ότι «το πολιτικό σύστημα πρέπει να βρει πολιτική λύση σε ένα αμιγώς πολιτικό πρόβλημα, όπως είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Έχω διδαχτεί από το πάθημα Προβόπουλου»

«Αυτό που έκανα ήταν αυτονόητο. Ο κεντρικός τραπεζίτης οφείλει να προειδοποιεί για τους κινδύνους δημόσια» φέρεται να δηλώνει ο κ. Στουρνάρας, αναφερόμενος στη δημόσια παρέμβασή του, την περασμένη Δευτέρα, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

«Πρέπει να παρεμβαίνω και θα το ξανακάνω αν χρειαστεί», προσθέτει ο κ. Στουρνάρας, σύμφωνα με τη Realnews, επικαλούμενος και την προηγούμενη εμπειρία του κ. Προβόπουλου.

«Έχω διδαχθεί από το πάθημα Προβόπουλου, ο οποίος ενημέρωνε κατ΄ ιδίαν τους αρχηγούς για την κατάσταση της οικονομίας και το έλλειμμα και μετά τον “άδειασαν” όλοι, λέγοντας ότι δεν ήξεραν», φέρεται να επισημαίνει, αναφερόμενος στο 2009.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024