Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταθερή η νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας

Σταθερή η νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας

Αμετάβλητη διατήρησε σήμερα Παρασκευή τη νομισματική πολιτική της η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ), ωστόσο αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της ασιατικής οικονομίας, επικαλούμενη την τόνωση των εξαγωγών.

Αμετάβλητη διατήρησε σήμερα Παρασκευή τη νομισματική πολιτική της η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ) , ωστόσο αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της ασιατικής οικονομίας, επικαλούμενη την τόνωση των εξαγωγών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας ψήφισε σχεδόν ομόφωνα (οκτώ προς ένα) να παραμείνει σταθερή η νομισματική πολιτική, περιλαμβανομένων των αγορών κρατικών ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων ύψους 670 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση.

Η απόφαση λήφθηκε προκειμένου να αποτραπούν καθοδικοί κίνδυνοι στις τιμές λόγω της υποτονικής ζήτησης ύστερα από την αύξηση του φόρου κατανάλωσης και τη σημαντική μείωση των τιμών του πετρελαίου.

Στην Ιαπωνία, η οικονομική δραστηριότητα ήταν χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν το τρίτο τρίμηνο 2014, ωστόσο η ανάπτυξη αναμένεται να επανέλθει σε θετικούς ρυθμούς το τέταρτο τρίμηνο. Τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα αντικειμενικά στοιχεία αρχίζουν να υποδηλώνουν ότι οι επενδύσεις σε κατοικίες έχουν αρχίσει να αποκτούν δυναμική, αναπληρώνοντας μέρος των απωλειών του τρίτου τριμήνου.

Με μεγάλη άνοδο έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο.Για δεύτερη συνεχή μέρα, ο βασικός δείκτης Nikkei έκλεισε με άνοδο 2,39% και κέρδη 411,35 μονάδων, για να διαμορφωθεί στις 17.621,40 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024