Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΥΠΟΙΚ: Έμπρακτη αναγνώριση της προόδου της οικονομίας από το Βερολίνο

ΥΠΟΙΚ: Έμπρακτη αναγνώριση της προόδου της οικονομίας από το Βερολίνο

Έμπρακτη αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας αποτελεί για το υπουργείο Οικονομικών η επί της αρχής έγκριση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL) σε συνδυασμό με τη δίμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος από τη γερμανική Βουλή, με «μεγάλη πλειοψηφία». Μάλιστα, προσθέτει, η κίνηση αυτή πηγαίνει πέρα από την απόφαση του Eurogroup, προσφέροντας οδικό χάρτη επιτυχούς και συνετής εξόδου από το Πρόγραμμα Προσαρμογής.

Έμπρακτη αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας αποτελεί για το υπουργείο Οικονομικών η επί της αρχής έγκριση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL) σε συνδυασμό με τη δίμηνη τεχνική παράταση του προγράμματος από τη γερμανική Βουλή, με «μεγάλη πλειοψηφία».

Μάλιστα, προσθέτει,η κίνηση αυτή πηγαίνει πέρα από την απόφαση του Eurogroup, προσφέροντας οδικό χάρτη επιτυχούς και συνετής εξόδου από το Πρόγραμμα Προσαρμογής.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου, αναφέρει: «το Γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία επί της αρχής τη χορήγηση προληπτικής πιστωτικής γραμμής για την Ελλάδα, παράλληλα με τη δίμηνη τεχνική παράταση του Προγράμματος Προσαρμογής.»

» Η παράλληλη έγκριση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής (ECCL) σε συνδυασμό με τη δίμηνη τεχνική παράταση του Προγράμματος πηγαίνει πέρα από την απόφαση του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου και αποτελεί μία έμπρακτη αναγνώριση της προόδου της ελληνικής οικονομίας.»

» Εξίσου σημαντικό, προσφέρει έναν οδικό χάρτη επιτυχούς και συνετής εξόδου από το Πρόγραμμα Προσαρμογής και έναρξης μίας νέας, πιο ευέλικτης σχέσης με τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024