Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκρέκας: Καθησυχάζει για τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας

Σκρέκας: Καθησυχάζει για τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας

Τη διαβεβαίωση ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει» έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, έπειτα από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό. Ωστόσο, εμμέσως επιβεβαίωσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει παράταση στις διατάξεις του νόμου, ο οποίος για το 2014 προστάτευε την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με υπερήμερες οφειλές εμφανίσθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας απάντησε πως δεν ήταν θέμα που συζητήθηκε στη σύσκεψη, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει», καθώς υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η δήλωση του κ. Σκρέκα επιβεβαιώνει δημοσιεύματα των προηγουμένων ημερών, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να δώσει παράταση στις διατάξεις του νόμου 4224/2013, ο οποίος για το 2014 προστάτευε την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Άλλωστε μια παράταση του Ν. 4224/2013 θα εύρισκε αντίθετη και την τρόικα.

Σημειώνεται πως ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών που επιλέγει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών -περιλαμβάνει τους θεσμούς του «Συνεργάσιμου Δανειολήπτη» και των «Εύλογων Δαπανών Διαβίωσης»- προβλέπει πως τα νοικοκυριά μπορούν συναινώντας ή ακόμη και απορρίπτοντας τις λύσεις των τραπεζών να αποφεύγουν τους πλειστηριασμούς με την προϋπόθεση ότι οι δανειολήπτες θα ρυθμίζουν τα δάνειά τους.

Σχετικά με την προεδρική εκλογή, ο κ. Σκρέκας δήλωσε πολύ αισιόδοξος ότι «οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα βάλουν τον τόπο σε περιπέτεια». «Η μάχη της κυβέρνησης για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη, να μειώσουμε τις τιμές και να μειώσουμε την ανεργία συνεχίζεται σκληρά» δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024