Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαλητήρια συνδικάτων κατά των απαιτήσεων της τρόικας την Κυριακή

Συλλαλητήρια συνδικάτων κατά των απαιτήσεων της τρόικας την Κυριακή

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά των νέων απαιτήσεων της τρόικας, προγραμματίζουν τα Συνδικάτα για την ερχόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, οπότε ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής και ο Προϋπολογισμός του 2015. Η ΓΣΕΕ ζητά από την «κυβέρνηση και τους δανειστές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια αντοχών, ούτε ανοχών».

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά των απαιτήσεων της τρόικας, προγραμματίζουν τα Συνδικάτα για την ερχόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου, οπότε ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής και ο Προϋπολογισμός του 2015.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) έχει εξαγγείλει συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο της Κρήτης.

Στην Αθήνα καλεί στην πλατεία Συντάγματος στις 5.00 το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο άγαλμα Βενιζέλου. Στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 6.00 το απόγευμα.

«Οι προτάσεις για αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλαγές στον Ν.1264/82, μείωση των συντάξεων εάν γίνουν αποδεκτές, όχι μόνο θα καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό, αλλά θα υπονομεύσουν το δικαίωμα των νέων παιδιών να ενταχθούν στην αγορά εργασίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και ζητά από «την κυβέρνηση και τους δανειστές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια αντοχών, ούτε ανοχών».

«Η ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου, η ενδυνάμωση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων, η κοινωνική συμφωνία ως ανάχωμα απόκρουσης των εκβιαστικών «μονολόγων» της τρόικας είναι πιο επιτακτική παρά ποτέ» αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Νίκος Κιουτσούκης και τονίζει ότι «οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας είναι το σημείο τομής στη διασφάλιση της κοινής προκοπής και ευημερίας».

Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις έχει εξαγγείλει για τις 7 Δεκεμβρίου και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο –ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 5.30 το απόγευμα.

Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κυβερνητικά κτίρια στις 4 Δεκεμβρίου και εξόρμηση σε χώρους δουλειάς την επομένη 5 Δεκεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ «καλεί την εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, τις γυναίκες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να συγκρουστούν με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, της ΕΕ και των επιχειρηματικών ομίλων και να μην υποταχθούν στις αξιώσεις της κυβέρνησης, των μονοπωλίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024