Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Από την Αθήνα ξεκινά το UBER τις διαδρομές του στην Ελλάδα

Από την Αθήνα ξεκινά το UBER τις διαδρομές του στην Ελλάδα

Δέκα χιλιάδες επαγγελματίες οδηγούς ταξί στην Αθήνα προσκαλεί στην πλατφόρμα της η Uber, μια εταιρεία με παρουσία σε 230 πόλεις ανά τον κόσμο που συνδέει τον επιβάτη με τον οδηγό μέσω μιας εφαρμογής για smartphone, ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος. Η Uber αποκτά παρουσία στην Αθήνα μόνο μέσω των επαγγελματιών οδηγών, αφού, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν τους προκαλεί με την διάθεση της υπηρεσίας και σε ιδιώτες οδηγούς, πρόθυμους να κάνουν το ταξί έναντι χαμηλότερης αμοιβής.

«Αθήνα, είσαι έτοιμη; Το uberTAXI σου σε περιμένει», ανακοίνωσε η εταιρεία κατά το λανσάρισμα του uberTAXI στην Ελλάδα, της καινοτόμας πλατφόρμας της Uber που συνδέει τους οδηγούς με τους επιβάτες σε πραγματικό χρόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το uberTAXI είναι η εφαρμογή για smartphones της Uber που συνδέει τους επιβάτες με τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί στην ίδια πλατφόρμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, με το uberTAXI, οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί της Αθήνας «μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους παίρνοντας περισσότερα δρομολόγια και μειώνοντας παράλληλα το χρόνο αναμονής τους στις πιάτσες».

Τα Ubertaxi λανσάρεται στην Αθήνα με έκπτωση 20% στο κόμιστρο (η έκπτωση ισχύει μέχρι νεωτέρας) και την πρώτη διαδρομή δώρο (μέχρι 5 ευρώ και έως 4 Ιανουαρίου 2015, με τον κωδικό UBERATHENS14). Οι επιβάτες δεν επιβαρύνονται με κόστοςκλήσης ή οποιαδήποτε έξτρα χρέωση. Το κόμιστρο χρεώνεται στην πιστωτική/ χρεωστική κάρτα ή σε λογαριασμό PayPal που έχει συνδέσει ο χρήστης στον λογαριασμό του και λαμβάνει με email την απόδειξη.

Στους οδηγούς που εγγράφονται στον στόλο του Uber παρέχεται smartphone με την εφαρμογή του UberTAXI.

Ο Loïc Amadò, εκπρόσωπος της Uber Greece δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για το ξεκίνημα της πλατφόρμας uberTAXI στην Αθήνα. Το uberTAXI δίνει στον κόσμο μια εύκολη και αξιόπιστη επιλογή για να κινείται στην πόλη. Το uberTAXI ανοίγει την πλατφόρμα και την τεχνολογία της Uber στους επαγγελματίες οδηγούς Ταξί, προσφέροντας περισσότερες επιλογές τόσο σε αυτούς όσο και στους αθηναίους επιβάτες. Με την τάση στις μεταφορές να είναι οι συναλλαγές χωρίς μετρητά, το uberTAXI δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα τους και να προσφέρουν την ποιοτική εμπειρία της Uber στην, γεμάτη ζωή, ελληνική πρωτεύουσα»!

Η Uber προσφέρει ασφάλεια παρέχοντας στον επιβάτη πληροφορίες όπως

  • η φωτογραφία,
  • το όνομα του οδηγού και
  • ο αριθμός κυκλοφορίας του ταξί,

Επίσης, ο επιβάτης έχει τη δυνατότητα

  • να βλέπει την πορεία του ταξί σε πραγματικό χρόνο καθώς πλησιάζει για να τον παραλάβει.

καθώς και

  • πρόσβαση σε έναν ζωντανό χάρτη με GPS τον οποίο μπορούν να μοιραστούν με φίλους ή δικούς τους ανθρώπους ώστε εκείνοι να παρακολουθούν την διαδρομή τους και να σιγουρευτούν ότι θα φτάσουν με ασφάλεια στον προορισμό τους.

Με το Uber η τοποθεσία του καλούντα ανιχνεύεται από χάρτες GPS ώστε να γνωρίζουν την απόσταση που τους χωρίζει αμφότεροι, τόσο ο οδηγός όσο και ο επιβάτης. Όταν η διαδρομή ολοκληρώνεται, η πληρωμή γίνεται χωρίς μετρητά.

Η πλατφόρμα της Uber λειτουργεί σε 230 πόλεις σε 50 χώρες παγκοσμίως. Στην Αθήνα, το Uber θα αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των Taxiplon και Taxibeat που έχουν ήδη εμπλουτίσει το στόλο τους.

Δεν ξεκινάει η αμφιλεγόμενη μίσθωση ιδιωτικών οχημάτων

Η Uber αποκτά παρουσία στην Αθήνα μόνο μέσω των επαγγελματιών οδηγών, αφού, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν τους προκαλεί με την διάθεση της υπηρεσίας και σε ιδιώτες οδηγούς, πρόθυμους να κάνουν το ταξί έναντι χαμηλότερης αμοιβής.

Η παροχή της υπηρεσίας από ιδιώτες έχει οδηγήσει τους επαγγελματίες οδηγούς ταξί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Εντούτοις, η μέχρι πρότεινος αρμόδια Ευρωπαία επίτροπος, Νίλι Κρους είχε αντιταχθεί έντονα στην στάση τους αποδίδοντας τις κινητοποιήσεις σε «καρτέλ των ταξί» και λέγοντας πως «το Uber είναι ευπρόσδεκτο». Αφορμή για την έντονη αντίδραση της Επιτρόπου στάθηκε η απόφαση γερμανικού δικαστηρίου που απαγόρευε την χρήση του Uber στην χώρα, υπό την απειλή προστίμου 10.000 ευρώ ανά παραβίαση.

«Δεν έχουμε άλλα σχέδια»

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του tech.in.gr, το Uber ξεκαθαρίζει ότι η διάθεση της υπηρεσίας UberX στην Ελλάδα δεν είναι στα σχέδια της εταιρείας.

«Ο σχεδιασμός μας στην Ελλάδα αφορά στο λανσάρισματουuberTAXIπου ξεκινά σήμερα,διαθέτοντας την τεχνολογική πλατφόρμα τηςUberσε επαγγελματίες οδηγούς ταξί. Δεν έχουμε άλλα σχέδια.

Η υπάρχουσα αγορά ταξί στην Αθήνα μας επιτρέπει να προσφέρουμε μια ποιοτική υπηρεσία, παρέχοντας στους επιβάτες μια ασφαλή, αξιόπιστη και εύκολη επιλογή μεταφοράς.

Η απόφαση μας να λανσάρουμε τοuberTAXIαναγνωρίζει τη σημασία της αξιοποίησης του υπάρχοντος συστήματος μεταφορών σε συνδυασμό με την τεχνολογία τηςUber, συμπληρώνοντας έτσι τις διαθέσιμες επιλογές μεταφοράς στην Αθήνα και προσφέροντας άλλη μια επιλογή στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί.», καταλήγει η απάντηση της Uber στο in.gr.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024