Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για τη χορήγηση νέων δανείων το 2015 ετοιμάζονται οι τράπεζες

Για τη χορήγηση νέων δανείων το 2015 ετοιμάζονται οι τράπεζες

Στη χρηματοδότηση της επιχειρηματικότητας και των νοικοκυριών εστιάζει πλέον το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν έως και στα 7 δισ. ευρώ τις νέες πιστώσεις για το 2015.

Είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε επιχειρηματικά σχέδια με σαφή στόχευση που χαρακτηρίζονται από εξωστρεφή προσανατολισμό και είναι ανταγωνιστικά, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλός της Eurobank Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

Το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αφήνει πλέον πίσω του τη μακρά περίοδο διαχείρισης των επιπτώσεων της δημοσιονομικής κρίσης και εστιάζει όλη την προσοχή του στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, επισήμανε ο κ. Μεγάλου, τονίζοντας ότι η Eurobank το 2015 διπλασιάζει τις συνολικές χορηγήσεις προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, σε σχέση με το 2014, στα δύο δισ. ευρώ.

Το 1,6 δισ. ευρώ θα κατευθυνθεί προς τις επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα στους ιδιώτες.

Ερωτηθείς για το κόστος χρηματοδότης εκτίμησε ότι στη διάρκεια του 2015 μπορεί να υπάρξει εξομάλυνση και αυτό εξαρτάται βασικά από το κόστος των καταθέσεων που μειώνεται και το κόστος δανεισμού της Ελλάδας.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Σπύρος Παπασπύρου, ανέφερε ότι το τραπεζικό σύστημα προκειμένου να σταματήσει να έχει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης αναφορικά με τις πιστώσεις στην οικονομία θα χρειαστεί να χορηγήσει επτά δισ. ευρώ επιπλέον το 2015.

Αναφορικά με τις νέες χορηγήσεις σε επιχειρήσεις επισήμανε ότι αυτό που αλλάζει είναι το ποσοστό χρηματοδότησης των τραπεζών μέσω του δανεισμού, το οποίο αναμένεται να μειωθεί.

Στην Αμερική ανέφερε χαρακτηριστικά το ποσοστό χρηματοδότησης φθάνει το 40% και το υπόλοιπο είναι από τις διεθνείς αγορές, ιδία συμμετοχή κλπ.

Αναφερόμενος στις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων που έχουν προβλήματα ο κ. Παπασπύρου εκτίμησε ότι μπορούν να βοηθηθούν από το τραπεζικό σύστημα, σε συνδυασμό και με το νομοθετικό πλαίσιο να απαλλαγούν από τα προβλήματα που τους δημιούργησε η κρίση, να γίνουν βιώσιμες και να μπουν ξανά στην παραγωγική διαδικασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024