Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισχνή πτώση των τραπεζικών καταθέσεων τον Οκτώβριο

Ισχνή πτώση των τραπεζικών καταθέσεων τον Οκτώβριο

Ισχνή πτώση των τραπεζικών καταθέσεων κατεγράφη τον Οκτώβριο, γεγονός που τραπεζικά στελέχη αποδίδουν στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η ΤτΕ, οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 0,15% σε μηνιαία βάση και διαμορφώθηκαν στα 164,5 δισ. ευρώ.

Ισχνή πτώση των τραπεζικών καταθέσεων κατεγράφη τον Οκτώβριο, γεγονός που τραπεζικά στελέχη αποδίδουν στις αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η Τράπεζα της Ελλάδας, οι τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 0,15% σε μηνιαία βάση και διαμορφώθηκαν στα 164,5 δισ. ευρώ, από 164,7 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.

Η μικρή υποχώρηση των καταθέσεων κατά 200 εκατ. ευρώ περίπου τον Οκτώβριο αποδίδεται στις πληρωμές για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων και άλλους φόρους. Στη βάση αυτή τραπεζικά στελέχη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνεχισθεί έως τις αρχές του 2015 η μικρή πτώση των τραπεζικών καταθέσεων, καθώς μέσα στις επόμενες 40 ημέρες θα πρέπει να καταβληθούν φόροι ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου.

Τα ίδια στελέχη σημειώνουν πως η ενίσχυση των καταθέσεων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση των συνθηκών ρευστότητας. Σημειώνεται ότι σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2009, όταν και οι καταθέσεις είχαν διαμορφωθεί στα 237 δισ. ευρώ, το απόθεμα των καταθέσεων έχει μειωθεί κατά 72,5 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024