Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Aegean Airlines: Μεγάλη αύξηση κερδών, 31% πάνω τα καθαρά

Aegean Airlines: Μεγάλη αύξηση κερδών, 31% πάνω τα καθαρά

Σημαντική αύξηση τόσο των μεικτών όσο και των καθαρών κερδών κατέγραψε στο 9μηνο του 2014 η Aegean Airlines, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη.

Σημαντική αύξηση τόσο των μεικτών όσο και των καθαρών κερδών κατέγραψε στο 9μηνο του 2014 η Aegean Airlines, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα ενοποιημένα έσοδα της Aegean και της Olympic Air έφτασαν τα €736 εκατ. και σημείωσαν αύξηση κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €105,4 εκατ. ευρώ από €75,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους παρουσίασαν αύξηση 31% και ανήλθαν σε €78,6 εκατ. σε σύγκριση με €60 εκατ το 2013.

Σύμφωνα την εταιρεία αυτή η βελτίωση οφείλειται εν πολλοίς στην επιτυχή επέκταση του δικτύου καθώς και στις συνέργειες με την Olympic Air. H Aegean και η Olympic Air μετέφεραν συνολικά 7,9 εκατ. επιβάτες μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2014, επίδοση 14% υψηλότερη σε σχέση με το 2013, με μέση πληρότητα 79%.

Μάλιστα, στο δίκτυο εσωτερικού η αύξηση έφτασε το 16%, «με την αγορά να ανταποκρίνεται θετικά στους χαμηλότερους προσφερόμενους ναύλους», σημειώνει η εταιρεία.

«Η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 12%, με την κύρια βάση της Αθήνας να παρουσιάζει αύξηση 18%, λόγω της σημαντικής επέκτασης του δικτύου αλλά και της δυναμικής ανάκαμψης του εισερχόμενου τουρισμού στην πρωτεύουσα» επισημαίνει η Aegean.

Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα διαμορφώθηκαν σε €264 εκατ. ευρώ, παρά την επιστροφή κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο 2014 αλλά και τις προκαταβολές προς την Airbus μετά την πρόσφατη παραγγελία αεροσκαφών.

«Η σταδιακή υλοποίηση των συνεργειών με την Olympic Air, o αποτελεσματικός επανασχεδιασμός του δικτύου που απέφερε βελτιωμένη συνδεσιμότητα υποστηρίζοντας πλέον ολόκληρη τη χώρα, καθώς και η αυξημένη τουριστική ζήτηση συνέβαλαν στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Η θετική πορεία των αποτελεσμάτων επιβεβαιώνει τη στρατηγική ανάπτυξης που ακολουθούμε και σημειώθηκε παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό αλλά και με σημαντική κάμψη της αγοράς της Ρωσίας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

«Για το 2015 προγραμματίζουμε επένδυση σε νέο στόλο, επέκταση δικτύου και προσθήκη προορισμών σε δέκα νέες χώρες που θα αποτελέσουν πηγές προέλευσης για τον ελληνικό τουρισμό. Η επέκταση του δικτύου, η ισχυροποίηση των οικονομιών κλίμακας και η περαιτέρω εξέλιξη καινοτόμων υπηρεσιών και προσφορών για τους επιβάτες μας αποτελούν βασικούς μας στόχους στο δυναμικά αναπτυσσόμενο αλλά και αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον αερομεταφορών, που διαμορφώνεται στη χώρα μας» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024