Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να μην μειώσει την παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ

Να μην μειώσει την παραγωγή πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ

Να διατηρηθεί επί της ουσίας αμετάβλητο το ανώτατο όριο παραγωγής πετρελαίου, στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αποφάσισε η σύνοδος των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ, παρά τις εκκλήσεις των φτωχότερων μελών του καρτέλ για δράσεις που θα ανέκοπταν τη διολίσθηση των τιμών. Κατόπιν της απόφασης αυτής προκλήθηκε νέα νέα βουτιά στην τιμή του μαύρου χρυσού, που έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010.

Να διατηρηθεί επί της ουσίας αμετάβλητο το ανώτατο όριο παραγωγής πετρελαίου, στα 30 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αποφάσισε η σύνοδος των πετρελαιοπαραγωγών χωρών του ΟΠΕΚ, παρά τις εκκλήσεις των φτωχότερων μελών του καρτέλ για δράσεις που θα ανέκοπταν τη διολίσθηση των τιμών.

Κατόπιν της απόφασης αυτής προκλήθηκε νέα νέα βουτιά στην τιμή του μαύρου χρυσού, που έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2010. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου χάνει 2,24 δολ. ή 3% στα 71,46 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Την ίδια στιγμή το Brent Ιανουαρίου σημειώνει βουτιά 3,3% στα 75,18 δολ. το βαρέλι.

Για εξαιρετική απόφαση, μίλησε η Σαουδική Αραβία, που εξαρχής είχε ταχθεί εναντίον μιας μείωσης της παραγωγής. Για σωστή απόφαση μίλησε και ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ.

Αντίθετα, ο εκπρόσωπος της Βενεζουέλας έφυγε -όπως σημειώνει το Reuters, εκνευρισμένος αρνούμενος να σχολιάσει την απόφαση.

Οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν διολισθήσει 30% από τον Ιούνιο, λόγω της έντονης αύξησης της παραγωγής που δημιουργεί η «σχιστολιθική επανάσταση» στις ΗΠΑ και την μείωση της ζήτησης λόγω υποτονικών οικονομικών συνθηκών σε Ευρώπη και Ασία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024