Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Συνεργασία Εθνικής Τράπεζας με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών

Μνημόνιο συνεργασίας για «παροχή τραπεζικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών», υπογράφηκε μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Επιμελητηρίου. Στόχος είναι η εύρεση του κατάλληλου προϊόντος, που θα ταιριάζει στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και θα διασφαλίζει κατά το δυνατόν την ανάπτυξή της.

Μνημόνιο συνεργασίας για «παροχή τραπεζικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών», υπογράφηκε σήμερα, Πέμπτη, μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Στόχος είναι η εύρεση του κατάλληλου προϊόντος, που θα ταιριάζει στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης και θα διασφαλίζει κατά το δυνατόν την ανάπτυξή της.

Τα μέλη του ΒΕΑ, μέσα από το ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών που τους προσφέρει με τη συμφωνία αυτή η Εθνική, αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, εξειδικευμένα προϊόντα πληρωμών και μισθοδοσίας, ασφαλιστικά προγράμματα, ακόμη και καθοδήγηση για τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές δράσεις επιδοτήσεων, εξήγησε η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής.

Η Εθνική Τράπεζα, «με βάση τη γνώση και τη συσσωρευμένη εμπειρία της από τη μακρόχρονη σχέση της με τον επιχειρηματικό κόσμο, τον συμβουλεύει για το “επιχειρείν” στο νέο σύνθετο οικονομικό περιβάλλον καλύπτοντας το σύνολο των χρηματοδοτικών αναγκών του είτε για ρευστότητα, είτε για επενδύσεις αξιολογώντας τη βιωσιμότητα του επενδυτικού σχεδίου, την ίδια συμμετοχή στην επένδυση, τα οικονομικά και λοιπά στοιχεία της επιχείρησης» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η συμφωνία μεταξύ Εθνικής Τράπεζας και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τα μέλη του οποίου υπερβαίνουν τις 40.000, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει τον προπομπό για παρόμοιες συνεργασίες της Εθνικής με αντίστοιχα περιφερειακά επιμελητήρια, με τα οποία ήδη γίνονται σχετικές συζητήσεις.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «ένα ουσιαστικό πρόσθετο βήμα στη στρατηγική της Εθνικής για τη σφαιρική κάλυψη των αναγκών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Σε αυτές τις συνθήκες, η χρηματοδοτική κάλυψη είναι ένας μοχλός, που για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να συμπληρώνεται από το πλέγμα των δράσεων που προσφέρει η Εθνική στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, το ισχυρό δυναμικό της οικονομίας μας».

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Παύλος Ραβάνης, αναφέρθηκε στους άξονες της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «σχεδόν τα 2/3 των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων παραμένουν σε καθοδική τροχιά χωρίς να διαφαίνονται προοπτικές ανάκαμψης. Την ίδια στιγμή η σχέση ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα και την πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες.»

» Πρόσφατες έρευνες έδειξαν, ότι από τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρειάστηκαν τραπεζικό δανεισμό κατά την περίοδο της κρίσης, το 34,5% (δηλαδή το 25% επί του συνόλου των επιχειρήσεων) θεωρεί απαγορευτικούς τους όρους πρόσβασης στη χρηματοδότηση, ενώ οι μισές σχεδόν επιχειρήσεις (47,1%) θεωρούν ότι τα χαμηλότερα επιτόκια θα διευκόλυναν την πρόσβασή τους στον τραπεζικό δανεισμό.»

» Τους τελευταίους μήνες, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ολοκληρώσει δύο κύκλους stress test, ανακεφαλαιοποιήθηκαν με επιτυχία και αυτήν τη στιγμή διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η ανασυγκρότηση του τραπεζικού τομέα δημιουργεί πλέον στέρεες βάσεις για να μπορέσουν οι τράπεζες να ενισχύσουν δυναμικά την ανάκαμψη της οικονομίας».

Η γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, παρουσιάζοντας το πλαίσιο της συμφωνίας επεσήμανε ότι «η Εθνική Τράπεζα, πιστή στη δέσμευσή της για διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, ανέκαθεν στήριζε και στηρίζει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που αποτελούν και τον κύριο κορμό του ΒΕΑ.»

» Τα μέλη του ΒΕΑ, μέσα από το ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών που τους προσφέρει με τη συμφωνία αυτή η Εθνική, αποκτούν πρόσβαση σε χρηματοδότηση με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, εξειδικευμένα προϊόντα πληρωμών και μισθοδοσίας, ασφαλιστικά προγράμματα, ακόμη και καθοδήγηση για τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκές δράσεις επιδοτήσεων. Με τον τρόπο αυτό, αναβαθμίζουν τη συνεργασία τους με το πιστωτικό σύστημα και εξοπλίζονται αποτελεσματικά για το βασικό ζητούμενο της ελληνικής επιχείρησης, που δεν είναι άλλο από την Ανάπτυξη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024