Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δεν χρειάζονται δομικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό, το μήνυμα Βρούτση

Το Ασφαλιστικό μετά από μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις βρίσκεται σε υγιείς και σταθερές βάσεις, τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης δηλώνοντας αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία πάντως εμφανίζεται ανυποχώρητη στις αλλαγές σε εργασιακά και Ασφαλιστικό. «Δεν χρειάζονται δομικές αλλαγές στα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα», επιμένει ο υπουργός πριν μεταβεί στο Παρίσι, αν και οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να έχει ήδη αρχίσει να νερώνει το κρασί της...

Το Ασφαλιστικό μετά από τις σημαντικές και μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που κάναμε βρίσκεται σε υγιείς και σταθερές βάσεις, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης δηλώνοντας αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Η τελευταία πάντως εμφανίζεται ανυποχώρητη στις αλλαγές σε εργασιακά και Ασφαλιστικό, ζητώντας, μεταξύ άλλων, αύξηση ορίων ηλικίας και νέα μείωση συντάξεων γύρω στο 20%.

«Δεν χρειάζονται δομικές αλλαγές στα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα», επιμένει υπουργός λίγο πριν μεταβεί στο Παρίσι για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών το επόμενο διήμερο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία τελευταία και κρίσιμη διαδικασία διαβούλευσης. Το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μετά από τις σημαντικές και μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που κάναμε βρίσκεται σε άλλο επίπεδο, σε υγιείς και σταθερές βάσεις και όλο αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε» δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο περιθώριο ημερίδας για την κοινωνική οικονομία που διεξάγεται στο Μουσείο Μπενάκη.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησης, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι «δεν χρειάζονται δομικές αλλαγές στα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα».

Πάντως, οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση μπροστά στις πιέσεις των δανειστών να υποχωρεί από τις αρχικές θέσεις της και να έχει ήδη καταρτίσει «καθησυχαστικές» προτάσεις καλύπτοντας πολλές από τις απαιτήσεις των δανειστών.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να «δώσει», μεταξύ άλλων, αύξηση κατά 6,5 χρόνια του ελάχιστου χρόνου ασφάλισης που απαιτείται για πρόωρη συνταξιοδότηση, σταδιακή αύξηση όλων των ενδιάμεσων ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πριν από το 62ο και το 67ο έτος, πάγωμα συντάξεων και για τα έτη 2016-17.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024